Στη βουλή ο νέος αθλητικός νόμος Αυγενάκη

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 7, 2020 - 8:02μμ

Το δρόμο για τη βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη καθώς την ερχόμενη Τρίτη (8/9) θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή και από εκεί θα τεθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed ο υφυπουργός αθλητισμού δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σημαντική διαφοροποίηση από το προσχέδιο που ανέβηκε στη διαβούλευση.

Ειδικά όσον αφορά τα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες με τα όρια ηλικιών και τις θητείες, ο υφυπουργός εμμένει στο ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο από τον περασμένο Νοέμβριο έχοντας τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.


Το νομοσχέδιο θα πάει στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Πέμπτη (10/9) και έχουν κληθεί θεσμοί να καταθέσουν τις απόψεις τους. Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο πάει στη βουλή, θεωρείται βέβαιο ότι θα ψηφιστεί και η συνέχεια θα μεταφερθεί στις αθλητικές ομοσπονδίες, όσον αφορά στις εκλογές.


Αφού ο νόμος δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, θα πρέπει αρχικά να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους και στη συνέχεια να προσχωρήσουν στην προκήρυξη των εκλογών. Θεωρείται απίθανο να προκηρυχθούν εκλογές πριν από το Νοέμβριο.

Μόλις κλείσει και τυπικά το θέμα του νόμου με την ψήφιση του από την ολομέλεια της βουλής, θα ξεκινήσει η ουσιαστική προεκλογική περίοδος για τις ομοσπονδίες καθώς θα διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες σχετικά με το ποιοι μπορούν να κατέλθουν υποψήφιοι και ποιοι όχι με αρκετούς να έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται plan B.

Υποστήριξη: SilkTech