Στελέχη του αθλητισμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Πάτρας και οι πρώτες αντιπαλότητες

Τετάρτη, Αύγουστος 9, 2023 - 12:00πμ
Προεκλογική περίοδος

Με νέα πρόσωπα ενισχύεται ο συνδυασμός του σπιράλ ο οποίος συστηματικά ανακοινώνει υποψηφίους που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Μηλιτσόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου
«Ανήκω στους ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους. Είμαι επιχειρηματίας χρόνια στην Πάτρα και γνωρίζω ότι η οικονομική της δύναμη είναι αυτή που θα δώσει πνοή σε όλους μας . Το όραμα του φίλου μου Πέτρου Ψωμά είναι για μένα έμπνευση ώστε η Πάτρα να κερδίσει την παλιά της αίγλη. Τα περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς τομείς είναι τεράστια και δηλώνω παρών. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω στον τομέα μου και όπου αλλού μου ζητηθεί».
Ο Γιάννης Μηλιτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο και σπούδασε στην Εθνική Γυμναστική Ακαδημία Σόφιας (HCA) με την ειδικότητα προπονητή ποδοσφαίρου. Εργάστηκε στο Γυμναστήριο Καλλιπάτειρα και βοήθησε στο άνοιγμα και ξεκίνημα του αθλητικού κέντρου Sporting House του αδελφού του Χρήστου Μηλιτσόπουλου. Παράλληλα, τον κέρδισε επαγγελματικά η επιχείρηση της μητέρας του, αφού από την παιδική του ηλικία υπήρξε το δεύτερο σπίτι του. Η πολυετής ιστορία που ξεκίνησε η μητέρα του Μαρία Μηλιτσοπούλου με το πρώτο Ινστιτούτο Αισθητικής το 1966, συνεχίζεται καθώς μαζί με την αδελφή του, Άντζυ Μηλιτσοπούλου, διατηρούν το Ινστιτούτο Αισθητικής SPA ΡΟΔΟ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Το χόμπι του, εκτός από τα αθλήματα, είναι η μαγειρική. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Παπαδοπούλου και πατέρας τριών αγοριών.

Νικολάου Αλέξανδρος του Δημητρίου
Ελεύθερος Επαγγελματίας
#αθλητισμός
«Where is a will, there is a way (όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος)!»
«Δηλώνω παρών στις Δημοτικές Εκλογές και αναλαμβάνω δράση συμμετέχοντας στο σπιράλ, μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία για την Πάτρα που αγαπάμε, για την πόλη στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Η τύχη της είναι στα χέρια μας, εμείς αποφασίζουμε για εμάς για μίαΠάτρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι»
Ο Αλέξανδρος Νικολάου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί το δικό του κουρείο. Λόγω επαγγέλματος έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και τα τοπικά προβλήματα. Είναι ενεργός πολίτης έχοντας εμπειρία μέσα από το Δ.Σ. πολλών σωματείων και συλλόγων. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.


Ζησιμάτου Κλαίρη του Βασιλείου
Graphic & Web designer
#αθλητισμός
«Για μια πόλη δραστήρια, σύγχρονη και ερωτεύσιμη ξανά!»
«Η πόλη μου, η Πάτρα τα έχει όλα. Θάλασσα, βουνά, λιμάνι, ιστορία, καρναβάλι, πολιτισμό, μνημεία. Έχει νεολαία, ζωή, Πανεπιστήμιο, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, έχει ανθρώπους, πολίτες ανήσυχους, ρομαντικούς, δημιουργικούς, ενεργούς στην τοπική κοινωνία,με ευαισθησίες. Αυτό που δεν έχει η πόλη μας, τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια, είναι το όραμα, την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι μπορούμε και δικαιούμαστε, εμείς και τα παιδιά μας, να ζούμε σε μία Πάτρα ζωντανή. Η ομάδα του σπιράλ, δουλεύει γι' αυτό το όραμα, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Συμμετέχω σε αυτή την ομάδα, με στόχο να «ανέβει» η Πάτρα μας κατηγορία. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στον «coach» Πέτρο Ψωμά, θα τα καταφέρουμε!»
Η Κλαίρη Ζησιμάτου με καταγωγή από την όμορφη Κεφαλλονιά, έχει γεννηθεί και ζει στην Πάτρα. Μεγάλωσε σε πενταμελή οικογένεια, με δύο αδελφές ακόμη, την Στεφανία και την Εύη από τους γονείς Ευγενία και Βασίλη Ζησιμάτο, άνθρωποι γνωστοί και αγαπητοί. Ο πατέρας της, είναι αυτός που μύησε και τα τρία κορίτσια στον αθλητισμό, αφού υπήρξε και ο ίδιος έφορος του Ν.Ο.Πατρών, στο πλευρό του Γιώργου Κακουλίδη, στα χρόνια των μεγάλων διακρίσεων του ομίλου. Οι σπουδές γραφιστικής στην Αθήνα, τηςέδωσαν την ευκαιρία να ζήσει τα φοιτητικά της χρόνια σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και να αποκτήσει φίλους και εμπειρίες ζωής.
Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό, στο κολυμβητικό τμήμα του Ν.Ο.Πατρών και του Ο.Π.Α.Θ.Α και αργότερα ως παίχτρια υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας στον Εθνικό Γ.Σ. και τον Παναθηναϊκό Γ.Σ. αργότερα.
Παρέχει υπηρεσίες στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, ως γραφίστρια /web designer καθώς και ως Digital Marketing Executive. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τα μαθήματα της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», στον τομέα τουρισμού, του ΔΗΙΕΚ Πάτρας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης. Κατέχει πτυχίο και άδεια Ναυαγοσωστικής (Lifeguard Hellas). Είναι μέλος του Ν.Ο.Πατρών και του συλλόγου «Η Πάτρα για το παιδί». Είναι εθελόντρια αιμοδότρια και ενεργή κολυμβήτρια με την ομάδα βετεράνων. Κίνητρο ζωής, η οικογένεια της: η Κλειώ, ο Γιώργος και η Λυδία.

ΑΙΒΑΛΗΣ

"Η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή, καλωσορίζει νεους υποψηφίους συμβούλους που έρχονται να διευρύνουν και να δυναμώσουν το πολυσυλλεκτικό της ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Η Σπυριδούλα (Ρούλα) Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κομμωτική τέχνη την οποία εξασκεί για πάνω από είκοσι χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας. Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με συμμετοχή σε αγώνες ράλλυ. Δραστήρια και κοινωνική συμμετέχει για δεύτερη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές μετά το 2019.

ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Ο Γιώργος Καράτασαλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Άνω Καστρίτσιου από το 2010. Σπούδασε Κλωστοϋφαντουργός στο Manchester του Η.Β. και προπονητική μπάσκετ στο DUKE University των Η.Π.Α. με υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθόσφαιρας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ανάλυση αθλητικών δεδομένων (Sport Data Analyst) και είναι κριτής αγώνων μπάσκετ εθνικών κατηγοριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είναι μέλος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Άνω Καστριτσίου, όπου έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας, μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. και του αθλητικού συλλόγου Α.Ε.Π. Ολυμπιάς. Είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Σπυροπούλου και έχει μία κόρη, τη Μαρία.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Ζαβλάνι Πατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Α.Β.Σ.Π. (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά). Υπήρξε αθλητής στίβου στην Ολυμπιάδα Πατρών και ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα της Παναχαϊκής, στην Α.Ε. Ζαβλανίου και στην Ηλιούπολη. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (λογιστής) και ως υπάλληλος του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και της Π.Δ.Ε., με αντικείμενο τα επενδυτικά προγράμματα. Επίσης υπήρξε εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια για νέους επιτηδευματίες. Το 2001 διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής για τη μετάβαση από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα των οικονομικών βιβλίων των δήμων της Π.Δ.Ε. Διετέλεσε μέλος των εκπολιτιστικών συλλόγων Ζαβλανίου, Θέας και του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ε. Ζαβλανίου. Συμμετείχε ως φοιτητής στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σε πολλές κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Πετροπούλου και πατέρας της οικονομολόγου Εβίτας Πετροπούλου.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Νίκος Πολίτης είναι πτυχιούχος προγραμματιστής/χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιωτικός υπάλληλος και είναι 48 ετών. Δραστηριοποιείται στον τομέα του αθλητισμού συμμετέχοντας ως μέλος διοικήσεων σε ομάδες κολύμβησης. Διατέλεσε μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) και συμμετείχε με επιτυχία σε σεμινάριά της. Είναι κάτοικος του νότιου τομέα Πατρών και συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Κυψέλης, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της περιοχής.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα. Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Νικολακοπούλου με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τη Νικολίτσα και τον Ζώη. Έβγαλε το δημοτικό σχολείο στο Σαραβάλι και κατόπιν την Κατώτερη Τριάντειο Σχολή στο τμήμα υδραυλικών. Αργότερα σπούδασε στο 9ο Νυχτερινό Λύκειο στο τμήμα συντήρησης έργων τέχνης. Συμμετείχε στα κοινά του χωριού του, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (σα μέλος Δ.Σ. και μετά ως Πρόεδρος) και στο φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος, ενώ συνδράμει και στην πυρασφάλεια του χωριού του. Υπήρξε ενεργό μέλος επί Δημάρχου Μεσσάτιδος Αθανασίου Κολιτσίδα και εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος.
Επίσης δραστηριοποιήθηκε ως μέλος και ταμίας στο Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού συλλόγου Αχαιός Σαραβαλίου. Εργάζεται στο ΠΓΝΠ στο τμήμα ασφαλείας.

ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ο Σπύρος Δενδρινός γεννήθηκε το 1946 στην Κεφαλονιά. Μετά το σεισμό του 1953 μετακόμισε στην Πάτρα. Πήγε στο Δημοτικό Ζαρουχλείκων και στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων. Ταυτόχρονα φοιτούσε στο Νυχτερινό της Τριαντείου και όταν τελείωσε εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως διαβιβαστής στην ΣΕΤΗΛ και έλαβε δίπλωμα. Εργάστηκε περιστασιακά σε διάφορες εργασίες. Εισήχθηκε στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας και όταν αποφοίτησε εργάστηκε στην Πάτρα για 35 χρόνια όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι 30 χρόνια μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα. Ήταν ποδοσφαιριστής της Δάφνης Πατρών. Ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα, την ορειβασία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκλέχτηκε διαμερισματικός σύμβουλος επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά και ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Σπαρτινού. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη οδοντίατρο. Διαμένει στο Σαραβάλι.

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Η Ευγενία Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε το 1958 στο Πετρωτό της Πάτρας. Παντρεύτηκε το 1977 με τον Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο οικοδόμο από το Σαραβάλι και απέκτησαν δύο παιδιά. Από την ηλικία των 14 ετών εργάστηκε σε βιοτεχνίες. Για πέντε χρόνια διατηρούσε πάγκο παραγωγού στην λαϊκή αγορά. Από το 2002 εργάστηκε στην εστίαση και ως ντελίβερι, έως το 2008. Η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και αξιωματικός στο 251 ΓΝΑ μένει στην Ραφήνα και έχει τρία παιδιά. Ο γιος της εργάζεται σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ και παράλληλα σπουδάζει κλασική κιθάρα στην Πολυφωνική της Πάτρας. Η ίδια δραστηριοποιείται σε ομάδα παραδοσιακών χορών και είναι δρομέας στα 10.000 μέτρα.

ΜΑΝΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο Βασίλης Μανέτας γεννήθηκε στα Δεμένικα Πατρών το 1984. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΤΕΙ) και απόφοιτος ΕΠΑΛ με ειδικότητα ψυκτικού. Εργάζεται 25 χρόνια σε αντιπροσωπείες της CITROEN και της PEUGEOT. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Σταροχωρίου Δήμου Ερυμάνθου και είναι μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαΐας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Αντώνης Γκοτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ Λογιστικής και ασχολείται με τον αθλητισμό. Υπήρξε για 20 χρόνια διαιτητής αγώνων ποδοσφαίρου. Αποκορύφωμα ήταν η τοποθέτηση του στους πίνακες των αξιολογημένων Διαιτητών Β' Εθνικής Κατηγορίας για τρία χρόνια. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Είναι ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Κρήνη Πατρών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση. Το 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κρήνης, ενώ το 2003 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της κοινότητας. Παράλληλα δε ήταν και δημοτικός σύμβουλος του τότε Δήμου Μεσσάτιδος. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ". Επίσης το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Δυτική Ελλάδα Μπροστά”. Είναι στέλεχος πωλήσεων με εκτεταμένη εμπειρία σε πολυεθνικά και ελληνικά περιβάλλοντα στην αγορά του καταναλωτικού και των υπηρεσιών με ειδική γνώση στο χτίσιμο καναλιών, ανάπτυξης περιοχής και εκπαίδευσης ομάδας πωλητών. Από το 2013 έως σήμερα διατηρεί διαφημιστική εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Μπαλτά και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Μαρία.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Καραχάλιος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου έλαβε το δίπλωμά του το 2003 από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης με βαθμό Άριστα. Το 2004 έλαβε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό με κατεύθυνση τις Αστικές Αναπλάσεις από το University College London. Το 2007 ολοκλήρωσε μετά από διετή κύκλο σπουδών και το δεύτερο Μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA – TQM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Από το 2008 δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο μελετών δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Τόσο η ακαδημαϊκή του πορεία όσο και η επαγγελματική εμπειρία του περιστρέφονται γύρω από τα γνωστικά αντικείμενα της διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων όσο και του χωροταξικού και πολεοδομικού προγραμματισμού και σχεδιασμού. Διετέλεσε για 7 χρόνια στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Επιστημονικός Συνεργάτης από το 2012 έως το 2019 σε θέματα Τεχνικών Έργων Υποδομής και Περιβάλλοντος, με ενεργό συμμετοχή στη σύνταξη και εκπόνηση των πρώτων ΟΧΕ/ΒΑΑ στη Δυτική Ελλάδα, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, στην επιστημονική υποστήριξη και συνεπικουρία στο συντονισμό, διαχείριση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων για το ΕΣΠΑ 2014-2020, κ.α. Από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2013. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ), ενώ το 2018-2019 ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα Πατρών. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Νικόλα. 

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γεώργιος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1993 στην Πάτρα. Διαμένει μόνιμα στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου από όπου και κατάγεται. Το 2012 εισήχθη στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού Στρατού. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης στην περιοχή της Πάτρας. Ασχολείται χρόνια με τον χώρο του αθλητισμού συμμετέχοντας φέτος και στον 1ο Ημιμαραθώνιο της Πάτρας.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος και Αντιπρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλαύκου. Ήταν υπάλληλος στην Achaia Clauss και Πρόεδρος των εργαζομένων στην Achaia Clauss την περίοδο 1987-2009 και Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οίνων – Ποτών – Τροφίμων (1989-2009).

Διετέλεσε Πρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος την περίοδο 1994-1998 και 2002-2010. Είναι πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει γραμματέας οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Διαμερίσματος. Έχει επίσης διατελέσει γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Εγλυκάδος. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Εγλυκάδος, του Εθνικού και του Έσπερου.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ-ΣΠΙΡΑΛ

Από ανάρτηση του αντιδήμαρχου Τάκη Παετρόπουλου:

Πάλι αδιάβαστος πιάστηκε ο Ψωμάς.
Μετά την τελευταία ρεμούλα που έπαθε με το Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου - ΣΕΓΑΣ, την οποία κατάπιε αμασητη χωρις να βγάλει άχνα έπεσε σε νέα λούμπα με λασπόνερα.
Γράφει σε ανακοίνωση του μετά από προεκλογικές δημοσιοσχετίστικες συναντήσεις ρουτίνας με την ΕΠΣΑ και την ΕΣΚΑ-Η επί λέξει :
"Τόσο οι άνθρωποι του ποδοσφαιρου όσο και οι εκπρόσωποι του τοπικού μπάσκετ επέμειναν στην αναγκαιότητα στενής συνεργασίας με το Δήμο Πατρεων και την αντίστοιχη Αντιδημαρχία"
Τι καταλαβαίνει κανείς όταν το διαβάζει αυτό?
Προφανώς ότι ο Δήμος και η αρμόδια Αντιδημαρχία δεν έχουν στενή συνεργασία με τις Ενώσεις των δύο δημοφιλέστερων και μαζικότερων αθλημάτων.
Μαζί με την κουτοπόνηρη ανακοίνωση του αναρτώ την πρόσφατη ένθερμη ευχαριστηρια επιστολή της ΕΣΚΑ-Η, που τον διαψεύδει οικτρά apriori!
Όσο για την ΕΠΣΑ είναι και ξεχασιάρης. Ξέχασε ότι παλιότερα είχε πει ότι φτιάχνουμε μόνο γήπεδα Ποδοσφαίρου ευνοώτας το εναντι άλλων αθλημάτων!
Φυσικά οι άνθρωοι του μπασκετ και του ποδοσφαίρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι την περίοδο 2010-14 που ο Ψωμάς ήταν στέλεχος της τότε δημοτικής αρχής, όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσες ήταν εγκαταλελειμένες από το Δήμο και της λειτουργούσαν οι αθλητικοί φορείς βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη οι εργαζόμενοι παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Είναι χαρακτηριστική η εγκατάλειψη του Παμπελοποννησιακού που προκλήθηκαν ζημιές πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ (χλοοτάπητες, αντλίες ύδρευσης, BMS, ηχητική εγκατάσταση, σύστημα πυρόσβεσης - πυρανίχνευσης, κλιματισμός κ.ο.κ.) τις οποίες αποκατέστησε η Δημτοτική Αρχή τη Λαϊκής Συσπείρωσης με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.
Το πραγματικά απίστευτο όμως είναι που επειδή δεν επιδιόρθωναν μία βλάβη κόστους 200 ευρώ για να αντλούν αρτεσιανό νερό για το πότισμα του χορταριού και αδιαφορούσαν για τις τεράστιες ολοφάνερες διαροές νερού ο Πατραϊκός λαός για 3 χρόνια και πλέον πλήρωνε νερό 137 χιλ. ευρώ ετησίως από 12 -15 χλ. που όπως αποδείχτηκε κατναλώνει υπό φυσιολογικές συνθήκες το Παμπελοποννησιακό.
Αναρτώ και το σχετικό γράφημα ως μνημείο ανικανότητας και εγκληματικής αδιαφορίας για τη λαϊκή περιουσία!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Πάλι αδιάβαστοι» λέει για το σπιράλ ο κ.Τάκης Πετρόπουλος, σε σχετική του ανάρτηση, σχολιάζοντας τις θέσεις της παράταξης για τον αθλητισμό. Εάν ψάχνει για αδιάβαστους, καλό θα είναι να κοιταχτεί στον καθρέπτη του. Εκεί θα δει έναν Αντιδήμαρχο Αθλητισμού αδιάβαστο και ανενημέρωτο για το τι γίνεται εν έτει 2023 στον πλανήτη Γη και σε όσες πόλεις θέλουν να λέγονται σύγχρονες και προοδευτικές λέξεις, που δεν χρειάζονται κομματική χροιά για να χρησιμοποιηθούν από μια Δημοτική Αρχή. Η Ομάδα Εργασίας #Αθλητισμού του σπιράλ και ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς έχουν ενημερωθεί, πλέον, τόσο αναλυτικά για τα προβλήματα που βιώνει ο αθλητισμός στην Πάτρα που δύσκολα θα βρεθεί θέμα που να μην το γνωρίζουν. Όσα και να ισχυρίζεται, γραπτά ή προφορικά, ο Αντιδήμαρχος, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι πολίτες μιλούν καθημερινά για την αθλιότητα στην πόλη και στον αθλητισμό. Οι μεγάλες ευκαιρίες που είχε αυτή η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Αντιδήμαρχος να παραδώσει αθλητικούς χώρους στους δημότες, απέτυχαν όλες. Ως Πρόεδρος μάλιστα της Επιτροπής Διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων αλλά και ως μέλος/αντιπρόσωπος του Δήμου στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, ο κ. Πετρόπουλος δεν κατάφερε να διαφυλάξει κάτι για την πόλη. Τη ριζική ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο κολυμβητήριο της Αγυιάς, ή έστω ένα λυόμενο γήπεδο, κερκίδες, ένα γήπεδο για αθλήματα άμμου…Τίποτα απολύτως. Μας έμεινε μόνο η άμμος... Το μεγάλο project για την ανάπλαση των τριών ποδοσφαιρικών γηπέδων απλά απέτυχε παταγωδώς. Ο πρώτος διαγωνισμός έληξε με τον χειρότερο τρόπο και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε ένα δεύτερο διαγωνισμό. Ολόκληρα χρόνια σπάταλης, έρμαιο των εργολάβων… Η μελέτη (με την μορφή δωρεάς) για την ριζική ανακαίνιση των γυμναστηρίων στου Λαδόπουλου έμεινε τελικά σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα. Κάτι δεν πήγε καλά κι εδώ… Τα ιδία και στις αποθήκες του ΑΣΟ.. Θα... Θα... Θα... Τα ιδία και με τα μικρά συνοικιακά γήπεδα. Αλήθεια, ακόμα ψάχνετε σε ποιον ανήκουν και τι θα τα κάνουμε; Εάν χρειαζόταν περικοπή προϋπολογισμού για κάποιο άλλο έργο, εμείς δεν θα κόβαμε από τον Αθλητισμό. Θα κόβαμε από τα Φεστιβάλ για μάρμαρα και από τις διακοσμητικές κουκουβάγιες–ξέρετε εσείς. Εμείς θα επενδύσουμε στον αθλητισμό! Τέλος, όσον αφορά αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, να κάνω μια απλή διπλή ερώτηση: Θα υπογράφατε αυτό το μνημόνιο εάν η κ. Σακοράφα δεν ήταν κομματικά αλληλέγγυα; Γιατί δεν υπογράφετε άλλα παρόμοια μνημόνια συνεργασίας με άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες; Έχουμε τρεις Πατρινούς προέδρους Ομοσπονδιών,το γνωρίζετε πιστεύω! Γιατί δεν τους αξιοποιούμε; Ας αναλογιστούμε ότι η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου χρειάστηκε 7 χρόνια για την ολοκλήρωσή της, 2 χρόνια μελέτης και 5 χρόνια κατασκευής. Εσείς, θυμίζω, μετράτε ήδη 9 χρόνια Δημοτική Αρχή! Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ανακοίνωση ακόμα είκοσι υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα» προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο Ιωάννης Πετρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κώμη της Τ.Κ. Μιτόπολης. Ηταν δύο φορές υποψήφιος δημ. Σύμβουλος Ωλενίας, είναι Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κώμης και υπήρξε αθλητής της Παναχαϊκής στον στίβο και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο. Εχει λάβει μέρος σε πολλές μελέτες έργων του Δήμου.

Υποστήριξη: SilkTech