Σωκράτης Οφρυδόπουλος: «Η Παναχαϊκή ανήκει στην ιστορία της και στον κόσμο της»

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 6:08μμ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/2) η παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή και του νέου προπονητή της Παναχαϊκής.  Ο λόγος για τους Νίκο Λουμπαρδέα και Σωκράτη Οφρυδόπουλο αντίστοιχα που μίλησαν στους εκπροσώπους του τύπου με αφορμή την επιστροφή τους στην ομάδα μας.

Ο νέος τεχνικός των «κοκκινόμαυρων» στάθηκε στο φινάλε της προηγούμενης θητείας του αλλά και στο καινούργιο ξεκίνημα της ομάδας, τονίζοντας πως η Παναχαϊκή είναι πάνω από πρόσωπα.

Και οι δύο άνδρες μίλησαν για πλάνο βάθους 1,5 χρόνου και σχεδιασμό που θα τρέξει στην ουσία από το καλοκαίρι.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Νίκος Λουμπαρδέας που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και χαρακτηριστικά είπε:

«Ένα καλό και ένα θετικό σε αυτή την αίθουσα (σ.σ. τύπου) είναι ότι όλους σας γνωρίζω και όλοι με γνωρίζετε εδώ και 20 χρόνια. Δεν έχουμε να κρυφτούμε από τίποτα. Είναι απολύτως σεβαστό από τον καθένα να με αμφισβητήσει σαν άνθρωπο και δικαίωμα του. Δεν δέχομαι από κανέναν να αμφισβητήσει την αγάπη μου για αυτό το σύλλογο.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το κλαμπ όπως όλοι γνωρίζετε τι υπήρχε πριν, μου ζητήθηκε από τη νέα διοίκηση να βάλω πλάτη και το δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά να βοηθήσω. Δεν υπάρχει τίποτα. Καμμένη γη παραλάβαμε.

Αν προσπαθούσα αυτή τη στιγμή να σας παρουσιάσω ένα πλάνο θα ήταν σαν να σας κορόιδευα και θα χανόταν η εμπιστοσύνη που θέλω να αναπτύξουμε μεταξύ μας. Σε αυτό θέλω να χτίσω πάνω.

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την κανονικότητα για τους ποδοσφαιριστές, για το αγωνιστικό τμήμα, οι ποδοσφαιριστές να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές σε αυτή την ομάδα, να αξιολογήσουμε το υπάρχον ρόστερ και σιγά-σιγά να είστε σίγουροι ότι όταν κάνουμε αυτό θα σας ξανακαλέσουμε να σας αναλύσουμε το πλάνο μας, την φιλοσοφία μας, το όραμα μας και ότι άλλο είναι απαραίτητο.

Το χαρακτηριστικό που θέλουμε και αυτό που θα ζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε για τη νέα ομάδα και το αγωνιστικό τμήμα είναι να υπάρχει δίψα για διάκριση από όλους».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο προπονητής της ομάδας Σωκράτης Οφρυδόπουλος που στην αρχική του τοποθέτηση είπε:

«Ο Νίκος σας ξέρει 20 χρόνια, έχω σχεδόν 4. Άρα και εγώ έχω οικειότητα μαζί σας και γνωριζόμαστε και επαγγελματικά και ανθρώπινα. Γιατί έχω και κοινωνική ζωή στην Πάτρα, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου. Ο Νίκος έβαλε μία ωραία σειρά. Που είναι ποδοσφαιρική σειρά.

Ανέλαβε μία καινούργια διοίκηση, πήρε έναν τεχνικό διευθυντή άρα από κει και πέρα θα σας πω και εγώ για την επιστροφή μου. Επέστρεψα γιατί άλλαξε η διοίκηση, γιατί μου ζήτησε ο πρόεδρος να είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας, γιατί μου ζήτησε ο τεχνικός διευθυντής να είμαι στην Παναχαϊκή.

Άρα υπήρχε μία σοβαρή διοίκηση και κάποιοι άνθρωποι που θα σου πουν να επιστρέψεις πίσω. Επίσης υπάρχει η εκτίμηση και σχεδόν η καθολική αναγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπο μου, στο ήθος μου και στη δουλειά μου.

Η Παναχαϊκή μου έδωσε πολλά αυτά τα τρία χρόνια που ήμουν εδώ, το όφειλα και στην ομάδα και στον κόσμο της να επιστρέψω τώρα ειδικά που είναι δύσκολα τα πράγματα. Στη ζωή πρέπει να δίνεις ότι σου δίνουν και να τα γυρίζεις πίσω. Είναι μία δύσκολη στιγμή, αλλά η κατάλληλη, να βοηθήσουμε όλοι μαζί στο σύλλογο.

Το πλάνο της διοίκησης σε ότι συζητήσαμε, έχει γίνει. Ο πρόεδρος έχει υλοποιήσει τα πάντα που έχει πει. Άμεσα και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Στο ποδόσφαιρο έχει σημασία ότι κάνουμε και όχι ότι λέμε. Κρινόμαστε εξάλλου και για αυτό. Όσον αφορά την ομάδα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Όλες οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου που υπάρχουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Παναχαϊκή. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση και αυτό αφορά από δω και πίσω ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να μιλήσει για ανάπτυξη, ούτε για πρόοδο, ούτε για βελτίωση.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μειώσεις προβλημάτων και διορθώσεις. Πρέπει να γίνονται κάποιες άμεσα και κάποιες σταδιακά. Ο κόσμος έχει και την εμπειρία και τη γνώση να καταλάβει το τι γίνεται και τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Πρέπει να χτιστεί μία σχέση αμφίδρομη, να θωρακιστεί σε όλους όσοι στελεχώνουμε την ομάδα και από το καλοκαίρι και μετά η ομάδα να δημιουργηθεί έτσι ώστε να πρωταγωνιστεί. Θέλει δουλεία, χρήματα και αποφασιστικότητα. Θέλει και διάθεση να δώσεις χρήματα.

Γιατί κάποιοι έχουν αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν. Η διοίκηση μας μέχρι τώρα δείχνει ότι και χρήματα έχει και διάθεση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οφείλουμε να πούμε μπράβο στον πρόεδρο και στους συνεργάτες του που μπήκαν μπροστά τη δύσκολη στιγμή για την Παναχαϊκή βοηθώντας να βγει ο σύλλογος από το τέλμα. Και ο ίδιος ο πρόεδρος ανέφερε στις δηλώσεις του τη λέξη εξυγίανση. Εξυγίανση σημαίνει αλλάζω τα πάντα.

Αυτό θέλει χρόνο και τους κατάλληλους ανθρώπους και να είμαστε όλοι μας αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Με θετική σκέψη και αισιοδοξία. Η Παναχαϊκή πρέπει να κινείται με διαφάνεια σε διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό το εγγυούνται ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής.

Από την αρχή πρέπει να θωρακίσουμε τις σχέσεις μας. Να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη του κόσμου προς την διοίκηση και του κόσμου προς το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Πάλι όλοι μαζί από το καλοκαίρι και μετά να φτιάξουμε μία νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.

Όλο αυτό το διάστημα που ήμουν και που δεν ήμουν στην ομάδα, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην ομάδα μας που αισθάνονται ότι η Παναχαϊκή τους ανήκει.

Η Παναχαϊκή ανήκει στην ιστορία της και στον κόσμο της. Στις γενιές των φιλάθλων της. Όλοι οι υπόλοιποι που περνάμε πρέπει να δίνουμε το ήθος μας, τις γνώσεις μας και να την υπηρετούμε».

 

Υποστήριξη: SilkTech