Σοκάρει πρώην τενίστρια: «Ο προπονητής μου με βίαζε συνεχώς από τα 12 έως τα 15 μου»

Τετάρτη, Αύγουστος 30, 2023 - 7:49μμ
Σοκαριστική αποκάλυψη

Η πρώην τενίστρια, Σελίμα Σφαρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της στην Equipe, προχώρησε σε μια σοκαριστική αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα η 46χρονη υποστήριξε ότι ο προπονητής τη βίαζε από την ηλικία των 12 μέχρι τα 15. 

Ο λόγος γίνεται για τον Ρεγκίς ντε Καμαρέτ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό δύο ανήλικων, με αποτέλεσμα το 2012 να δεχτεί ποινή φυλάκισης οχτώ ετών. Ακόμα 26 πρώην παίκτριες, μεταξύ άλλων και η Γαλλίδα πρώην νούμερο 2, Ιζαμπέλ Ντεμονζέ, τον είχαν κατηγορήσει για επιθέσεις και βιασμούς. 

«Όταν ήμουν δωδεκάμισι, άρχισε η κακοποίηση από τον Ρεγκίς ντε Καμαρέτ, η οποία κράτησε τρία χρόνια. Ήταν ένα πρωί, όταν εκείνος σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και άρχισε να με αγγίζει. Σε εκείνο το σημείο, δεν ήξερα τι γινόταν, δεν καταλάβαινα τίποτα», είπε αρχικά. 

«Πάγωσα, δεν μπορούσα να κουνηθώ. Υποθέτω ήταν ένας τρόπος να δω, αν επρόκειτο να αντιδράσω ή όχι. Ήμουν σε σοκ, σαν να συνδέεις έναν υπολογιστή 220 βολτ στα 550. Είσαι μουδιασμένος. Συνέχισε να οδηγεί και με πήγε σπίτι του αργότερα. Πάνω ήταν το δωμάτιο της κόρης του και κοιμόμουν στον καναπέ κάτω. 

Πήγα στο κρεβάτι και μιάμιση ή δύο ώρες μετά ξύπνησα από ένα άγγιγμα. Πήγε από το ψάξιμο στον βιασμό πολύ γρήγορα», είπε στη συνέχεια. 

Η Σφαρ δεν το είπε αυτό σε κανέναν για πολλά χρόνια, μετακόμισε στην Αγγλία και τελικά αποφάσισε να μην έχει προπονητή. «Μου πήρε 25 χρόνια να το αποδεχτώ, 35 χρόνια για να το πω δημόσια. Σέβομαι την Ιζαμπέλ Ντεμονζέ και όλες τις γυναίκες που έχουν μιλήσει. Καταλαβαίνω, γιατί οι άνθρωποι δεν μιλάνε, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι, όταν νιώσεις έτοιμη», ανέφερε. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Καμαρέτ, η Σφαρ παραδέχτηκε ότι υπέφερε από κατάθλιψη, τονίζοντας πως ο πόνος που ένιωθε τότε δεν περιγράφεται. «Οι γονείς μου, μού είπαν τότε: "Ευτυχώς είσαι δυνατή, δεν θα άφηνες να είχε συμβεί αυτό". Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο που ένιωθα κάθε φορά που το άκουγα, την ντροπή που αισθανόμουν. 

Σαν να επιβεβαιώνονταν ότι ήμουν δειλή και αδύναμη. Έζησα όλη το διάστημα της δίκης έτσι. Ήταν κόλαση, είχα σκοτεινές σκέψεις», εξήγησε. 

Υποστήριξη: SilkTech