Σχολικοί αγώνες σκάκι από τον Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων

Τετάρτη, Ιούνιος 6, 2018 - 4:24μμ

Όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν  (Παρασκευή 8/6/2018) στα Καλάβρυτα, σχολικοί αγώνες σκάκι για μαθήτριες και μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Τα παιδιά θα αγωνιστούν σε 2 γκρουπ, σύμφωνα με την τάξη που φοιτούν: 1η-2α-3η (1ο γκουπ) και 4η-5η-6η (2ο γκρουπ), με ξεχωριστά έπαθλα (κύπελλα και μετάλλια) για κάθε γκρουπ, προσφορά του ΣΕΠΟΚΕ.

Με την διοργάνωση αυτή (που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και του (ΣΕΠΟΚΕ), οι μικροί μαθητές και μαθήτριες όχι μόνο θα εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάχτηκαν κατά την φετινή σχολική σαιζόν από τους καθηγητές τους στο ζατρίκιο (και ειδικότερα τον κ. Χ. Σιέμπο), αλλά και θα αποκτήσουν πλήρη αγωνιστική εμπειρία, αφού οι αγώνες θα διεξαχθούν επίσημα, με δωρεάν συμμετοχή και ελεύθερη παρακολούθηση για όλες/όλους.

Κλείνοντας, αξίζει να θυμηθούμε  αυτό που είπε η πολυ-πρωταθλήτριά Άννα Μαρία Μπότσαρη: "σκάκι και παιδιά, είναι ένας θεσμός που θα κάμει το μέλλον του κόσμου και του κάθε τόπου σίγουρο και ωραίο".

Υποστήριξη: SilkTech