Σαμπόνις: Το... θαύμα της φύσης κλείνει τα 57 του χρόνια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκέμβριος 19, 2021 - 8:05μμ
Άρβιντας Σαμπόνις

Το... θαύμα της φύσης κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια και το SDNA θυμάται την γεμάτη επιτυχίες καριέρα του Λιθουανού άσου.

Ο Σαμπόνις έκανε το πρώτα του μπασκετικά βήματα στη Ζαλγκίρις, ξεχωρίζοντας αμέσως με τις «πλαστικές» κινήσεις του, αλλά και τις σωματικές του ικανότητες. Ο νεαρός τότε σέντερ είχε όλα τα στοιχεία που αναζητούσε η σύγχρονη μορφή του «5αριου».

ο καλοκαίρι του 1989 μετακόμισε στην Ισπανία και Βαγιαδολίδ, όπου με τις εμφανίσεις του προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της Ρεάλ, που τον απέκτησε τη σεζόν 1992-93.

Ο Σαμπόνις εδραιώθηκε στους Μαδριλένους, με την απόδοσή του να συγκεντρώνει τα βλέμματα των ανθρώπων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Λιθουανός άσος μετακόμισε στο Πόρτλαντ και στους Μπλέιζερς, με τους φίλους της ομάδας να... πίνουν νερό στο όνομά του, αφού αποτέλεσε το σημεία αναφοράς στα χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ.

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα, επέστρεψε στη Ζαλγκίρις για να κλείσει την καριέρα του το 2003, με το παρατσούκλι το «θαύμα της φύσης» να τον ακολουθεί πλέον στην υπόλοιπη ζωή του.

Πηγή: sdna.gr

Υποστήριξη: SilkTech