Ρέντης: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση στον αστυνομικό

Παρασκευή, Δεκέμβριος 29, 2023 - 9:18μμ
Εντοπίστηκε DNA

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση περισσότερων χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός.
Μάλιστα οι Αρχές επιστρατεύουν και τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό περισσότερων εμπλεκόμενων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη -κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό- έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Εντοπίστηκε DNA
Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.
Μάλιστα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.
Η αποθήκη με τον οπλισμό
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους (π.χ. φωτοβολίδες). Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης - άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.
Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, δε, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, κι αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους...

ΚΗΔΕΙΑ

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης  τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη, στoν ναό του Αγίου Δημητρίου, η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από μέρες νοσηλείας μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη  παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Έξω από τον ιερό ναό βρέθηκε τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, αλλά και άγημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης, όταν δέχθηκε την φονική επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη.

Συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη, άνθρωποι από την ίδια μονάδα, μετέφεραν το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού μέσα στην εκκλησία.

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη μεταφέρθηκε πομπή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου έγινε η ταφή του άτυχου αστυνομικού.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Σπαρακτικές στιγμές στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα (29.12.2023) έγινε η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 31χρονου αστυνομικού, η μάνα που σε μια στιγμή έχασε το σπλάχνο της. Η εικόνα της έξω από την εκκλησία όταν τελείωσε η κηδεία, να δέχεται τα συλλυπητήρια συγγενών, συγκλονίζει.

Όταν την πλησιάζουν για να της συμπαρασταθούν, εκείνη απαντά: «Βαστάω εγώ, βαστάω.

Βαστάω εγώ. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”».

Υποστήριξη: SilkTech