Πρόταση της Γένοβας να φιλοξενήσει το Ρίβερ-Μπόκα

Τρίτη, Νοέμβριος 27, 2018 - 3:59μμ

Η Γένοβα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον αναβληθέντα τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και στην Μπόκα Τζούνιορς, υπογραμμίζοντας το ρόλο που έπαιξαν οι μετανάστες της ιταλικής πόλης στην ίδρυση των δύο συλλόγων του Μπουένος Άιρες.

Ο δεύτερος καταληκτικός αγώνας ματαιώθηκε δύο φορές το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα της Μπόκα από οπαδούς της Ρίβερ έξω από το «Μονουμεντάλ» στις 24/11, τραυματίζοντας αρκετούς παίκτες.

Η σέντρα του αγώνα καθυστέρησε αρχικά πριν τελικά αναβληθεί η αναμέτρηση από το Σάββατο για την Κυριακή. Και πάλι, όμως, το ματς δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς λίγες ώρες πριν την έναρξή του η Μπόκα ενημέρωσε πως οι παίκτες της δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να αγωνιστούν.

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) πρόκειται να συναντηθεί με τους δύο συλλόγους την Τρίτη (27/11) για να συζητήσει σχετικά με τον προγραμματισμό του τελικού και τον τόπο διεξαγωγής του. Ο πρώτος τελικός, που έγινε στο γήπεδο της Μπόκα έληξε ισόπαλος, 2-2.

Οι αρχές της Γένοβας επιβεβαίωσαν με επίσημη δήλωση τη Δευτέρα ότι ενημέρωσαν τους δύο συλλόγους πως προσφέρονται να φιλοξενήσουν το παιχνίδι. «Στο βάθος είναι οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο ομάδες της Αργεντινής, αμφότερες ιδρύθηκαν από μετανάστες της Γένοβας στις αρχές του 20ού αιώνα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση.

Ο αθλητικός διευθυντής της πόλης, Στέφανο Αντσαλόνε, πρόσθεσε: «Θα είμαστε πολύ περήφανοι να φιλοξενήσουμε σημαντικούς συλλόγους όπως η Μπόκα και η Ρίβερ στην Γένοβα, καλωσορίζοντάς τους σε αυτό που είναι κατά κάποιο τρόπο και το πρώτο τους σπίτι.

Θα ήταν επίσης μια άλλη ευκαιρία να δώσουμε διεθνή προβολή στη Γένοβα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να ανανεώσουμε τη βαθιά αίσθηση φιλίας που μας συνδέει ιστορικά με αυτές τις κοινωνίες.»

Η πόλη εξακολουθεί να «αναρρώνει» από το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Αυγούστου, όταν κατέρρευσε μια γέφυρα, σκοτώνοντας 43 άτομα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech