Προσθήκες ξένων με συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές-Κατσουράνης στο sportin.gr: «Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας»

Τρίτη, Ιούλιος 24, 2018 - 2:10μμ

Η Παναχαϊκή προχώρησε σε μεταγραφές ξένων παιχτών μετά από δύο περιόδους κάνοντας δύο προσεγμένες προσθήκες. Ο Ίσραελ Κολ και ο Αντόν Καρατσανάκοφ αναμένεται να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στο χτίσιμο της νέας Παναχαϊκής.

Η ουσία πίσω από της δύο αυτές προσθήκες είναι ότι παρότι αποτελούν τις πρώτες κινήσεις από το εξωτερικό επί εποχής Παναχαϊκής Συμμαχίας, αυτές έγιναν με γνώμονα την φιλοσοφία και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Είναι δύο παίχτες σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία με καλό-κατά τα φαινόμενα-χαρακτήρα και νοοτροπία που ταιριάζει με αυτό που χτίζουν οι «κοκκινόμαυροι».

Οι κινήσεις λοιπόν ήταν προσανατολισμένες, εξαιρετικά προσεγμένες και πάντα ταιριαστές στην φιλοσοφία της ομάδας, ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού από το σωρό.

Δεν είναι κάποιοι τυχαίοι ξένοι αλλά δυο ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά την ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα. Πάντως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζεται στους Έλληνες, με προσθήκες ξένων όχι από το σωρό, αλλά που πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές.

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή της Παναχαϊκής, Κώστα Κατσουράνη στο sportin.gr για τις τελευταίες προσθήκες:

«Η ομάδα συνεχίζει να στηρίζεται στον Ελληνικό κορμό της. Δεν πάμε να φτιάξουμε καριέρες. Πάμε να φτιάξουμε την εικόνα της Παναχαϊκής. Από τα 28 παιδιά περίπου που θέλουμε να έχουμε στο ρόστερ μας οι 26 θα είναι Έλληνες.

Οι ξένοι είναι πολύ προσεκτικές επιλογές και σε καλή ηλικία. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας σε τίποτα. Πρέπει να μπορούν να ταιριάξουν στο σύνολο.

Καμία μεταγραφή μας δεν είναι με μονοετές συμβόλαιο, όλες είναι με διετή. Συνεχίζουμε το χτίσιμο της ομάδας στην ίδια νοοτροπία».

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech