Προμηθέας: Παιχνίδι ζωτικής σημασίας κόντρα στη Umana Reyer Venice

Τρίτη, Δεκέμβριος 21, 2021 - 11:05πμ
Προμηθέας - Umana Reyer Venice

Αφήνοντας πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Προμηθέας επικεντρώνεται ξανά στο 7Days EuroCup, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης υποδέχεται την Umana Reyer Venice σε ένα απολύτως οριακό παιχνίδι.

Οι «Προμηθείς» βρίσκονται στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-5, την ώρα που οι Ιταλοί είναι 6οι με ρεκόρ 3-4. Συνεπώς, μόνο με την ανάγνωση της βαθμολογίας μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο σημαντικός είναι ο αποψινός αγώνας, με τους «Αχαιούς» να εμφανίζονται «διψασμένοι» για μια μεγάλη νίκη μπροστά στον κόσμο τους, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι για το 2021 για το σύνολο του Ηλία Ζούρου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της σημερινής αναμέτρησης στο ΠΕΑΚ «Δ. Τόφαλος» θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στην «Κιβωτό Αγάπης».

Ο Αντίπαλος
 
H Reyer Venezia είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους καλαθοσφαίρισης, μετρώντας 149 ολόκληρα χρόνια ιστορίας, με έτος ίδρυσης το μακρινό 1872. Και όμως, οι Ιταλοί παρά την μακροχρόνια πορεία τους, διανύουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη πενταετία της ιστορίας τους, έχοντας κατακτήσει από το 2016 και μετά 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 FIBA Europe Cup, παρά το γεγονός ότι ειδικά στη Serie A υπάρχουν ομάδες με πολύ πιο ακριβά μπάτζετ από τον σύλλογο της Βενετίας. Ο 53χρονος τεχνικός Γουόλτερ Ντε Ραφαέλε αποτελεί τον πρωτεργάτη όλων αυτών των επιτυχιών, καθώς βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2016 και έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Φέτος η πορεία της Ιταλικής ομάδας κρίνεται ως μέτρια, καθώς βρίσκεται στη 10η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 5-7, ενώ και στο Eurocup δεν μπορεί να πει κανείς πως η πορεία της είναι αψεγάδιαστη. Αρχηγός της Βενέτσια είναι ένας παλιός γνώριμος, ο ομογενής Μάικ Μπράμος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Περιστέρι, Παναθηναϊκό και φυσικά στην Εθνική Ελλάδος, ενώ εδώ και 6 χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στο ρόστερ των Ιταλών.
 
#PlayerPos.H.
5STONE, JULYANG1.98
6BRAMOS, MICHAELF1.96
7TONUT, STEFANOG1.94
9DAYE, AUSTINF2.11
10DE NICOLAO, ANDREAG1.85
11SANDERS, VICTORG1.94
12PHILLIP, TARIKG1.90
14ECHODAS, MARTYNASC2.04
22MAZZOLA, VALERIOF2.05
23BROOKS, JEFFF2.03
30CERELLA, BRUNOG1.94
31VITALI, MICHELEG1.96
50WATT, MITCHELLC2.08
Head coach: DE RAFFAELE, WALTER
 
Player to Watch

O Aμερικανός σέντερ Μίτσελ Γουάτ αποτελεί φέτος το σημείο αναφοράς για την Ιταλική ομάδα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις ως τώρα στο EuroCup μετρώντας κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 13 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Βρίσκεται στη Reyer Venezia από το 2017 και έχει κάνει εξαιρετικές σεζόν, αποτελώντας στυλοβάτη μέσα στη ρακέτα όλα αυτά τα χρόνια. Έχει ύψος 2.08, συνεπώς πρόκειται για ψηλό παρόμοιων κυβικών με τους Γκραντ και Χαντ, οι οποίοι θα δώσουν πολύ μεγάλες μάχες για να τον περιορίσουν.

Ισορροπημένη προϊστορία

Προμηθέας και Βενέτσια συναντήθηκαν στη φάση του Last 16 τη σεζόν 2019-20, με τις δύο ομάδες να «σπάνε» αμφότερες την έδρα του αντιπάλου. Πρώτη το έκανε η Βενέτσια κερδίζοντας στο «Τόφαλος» (68-70), με τους «Αχαιούς» να δίνουν επιβλητική απάντηση και να περνούν θριαμβευτικά από τη Βενετία (52-70).
Συλλογή τροφίμων για την «Κιβωτό Αγάπης»

Δείχνοντας έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, η ΚΑΕ Προμηθέας διοργανώνει δράση για την έμπρακτη στήριξη της «Κιβωτού Αγάπης». Με αφορμή το παιχνίδι με τη Βενέτσια, απευθύνουμε έκκληση στους φιλάθλους που θα παρευρεθούν στο «Τόφαλος» να φέρουν μαζί τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Υποστήριξη: SilkTech