Προμηθέας: Έφυγαν πέντε παίκτες της παιδικής ομάδας πριν τα τελικά!

Τετάρτη, Ιούλιος 1, 2020 - 5:00μμ

Μια σπάνια ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα με την παιδική ομάδα του Προμηθέα.

Παραμονές της τελικής φάσης της ΕΣΚΑ-Η, η διοίκηση του συλλόγου δέχτηκε το αίτημα μεταγραφής πέντε αθλητών 16 ετών, όμως τους άφησε ελεύθερους πριν τη λήξη της σεζόν και έτσι θα κατέβει στο γήπεδο με 8αδα.

Κάτι που δεν πρόκειται φυσικά να την κοστίσει τον τίτλο στο τοπικό πρωτάθλημα - αφού αντίπαλος είναι η θυγατρική του Προμηθέα - αλλά σίγουρα θα αποδυναμώσει τους Πατρινούς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι εκδοχές για το περιστατικό είναι διαφορετικές, η ουσία είναι πως οι αθλητές ήταν σφόδρα ενοχλημένοι με πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Και πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως η μισή ομάδα, πρωταθλητές Ελλάδας θυμίζουμε, θέλησαν να φύγουν από έναν σύλλογο με προοπτική και φυσικά τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις; Αρα κάτι "χοντρό" συνέβη.

Έτσι λοιπόν τα πέντε παιδιά, οι Αλέξανδρος Οικονόμου, Διονύσης Χατζούλης, Παναγιώτης Δαραμούσκας, Αλκης Κονδύλης και Νίκος Κανελλάκης, ενημέρωσαν τον Προμηθέα ότι δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν στον σύλλογο, διότι θέλουν να μετακινηθούν στον γειτονικό Απόλλωνα. Η ενημέρωση έγινε την προβλεπόμενη από τους νόμους περίοδο αποδεσμεύσεων (Ιούνιος) που όμως λόγω κορωνοϊού και παράτασης διάρκειας σεζόν, έτυχε να πέσει "μεσούσης" της σεζόν κι όζι μετά την λήξη της.

Το αίτημα  προκάλεσε την δυσαρέσκεια των παραγόντων του Προμηθέα και κυρίως του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη. Ο Λιόλιος αποφάσισε να μην περιμένει το τέλος της σεζόν και του παιδικού πρωταθλήματος, αλλά να ζητήσει από τα 5 παιδιά να φύγουν άμεσα!

Δεν τους επέτρεψε να αγωνιστούν το Σάββατο στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΣΠ Προμηθέα και τον Προμηθέα 2014 και φυσικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Άλλωστε η πρόκριση της πρώτης ομάδας του Προμηθέα μοιάζει δεδομένη.

Αυτό το σκηνικό προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην Πάτρα, με την διοίκηση του συλλόγου να τα βάζει με τους γονείς των παιδιών για την απόφασή τους για αλλαγή ομάδας και την ίδια στιγμή τα 16χρονα να βάζουν τα κλάματα στο γήπεδο, ακούγοντας ότι δεν θα αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν. Κι αυτό παρότι είχαν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να μείνουν στην ομάδα και μετά την ολοκλήρωση της σεζόν θα μετακομίσουν στον Απόλλωνα.

Οπως και να έχει είναι μια στενάχωρη κατάσταση και βέβαια σε καμία περίπτωση το όλο σκηνικό δεν προήλθε από συμφωνία του Απόλλωνα με τον Προμηθέα, όπως πίστεψαν κάποιοι στην αρχή.
Ισως, βέβαια, στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και οι 16χρονοι μπασκετμπολίστες να επιστρέψουν στον Προμηθέα για το υπόλοιπο της σεζόν, διότι από κάθε άποψη όλο αυτό το σκηνικό δεν ταιριάζει σε Ακαδημίες και νεαρά παιδιά.

Η είδηση περιγράφηκε επιμελώς στο ρεπορτάζ του sportin.gr

Υποστήριξη: SilkTech