Πρεμιέρα στο Κύπελλο (18:00) με στόχο τα προημιτελικά

Τετάρτη, Οκτώβριος 3, 2018 - 1:22μμ

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικεί ο Προμηθέας Πάτρας που υποδέχεται τον Άρη στο «Δημ. Τόφαλος» (3/10, 18:00, li\ve στο sportin.gr). Η πατρινή ομάδα θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της για την φετινή σεζόν, αντίθετα με τους Θεσσαλονικείς, που έχουν ήδη δώσει 4 αγώνες για τα προκριματικά του Basketball Champions League και υπερέχουν ως προς την αγωνιστική ετοιμότητα.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως αυτή είναι η 4η φορά που ο Προμηθέας διεκδικεί την πρόκρισή του στα προημιτελικά. Τις προηγούμενες 3 φορές είχε φτάσει στους «10» της διοργάνωσης, αλλά, τελικά, αποκλείστηκε από Νέα Κηφισιά (2015), Κόροιβο (2016) και Κολοσσό Ρόδου (2017).

Ο Μάκης Γιατράς έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και θα επιλέξει την δωδεκάδα του από τους: Χολ, Λίποβι, Γκίκα, Τσαϊρέλη, Γερομιχαλό, Καραΐσκο, Σανδραμάνη, Κασελάκη, Σαλούστρο, Κατσίβελη, Μέιερ, Μπράουν, Λαναρά, Έλλις, Παρκς Sr. και Μαντζούκα.

Σε περίπτωση νίκης, ο Προμηθέας θα υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου τον νικητή του αγώνα: Παγκράτι-Παναθηναϊκός. (Αν επικρατήσει το Παγκράτι θα είναι και γηπεδούχο, καθώς αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία).

Το παιχνίδι Προμηθέας-Άρης θα διευθύνουν οι Π. Αναστόπουλος, Ψαριανός και Δεσλής (κομισάριος ο Βασίλης Πίγκας). Οι φίλοι του Προμηθέα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της Viva ή την Τετάρτη το πρωί 09:00-15:00 από τα γραφεία της ΚΑΕ (Κανακάρη 136, 5ος όροφος). Μετά τις 4 το απόγευμα τα εισιτήρια θα διατίθενται στο γήπεδο.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν, όπως πάντα, και μειωμένα εισιτήρια για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους (όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού) στην τιμή των 7 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και αριθμημένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίου είναι η χρήση του ΑΜΚΑ.

Οι 2 ομάδες αγωνίζονται ως αντίπαλες για πρώτη φορά στο Κύπελλο (το οποίο έχει κατακτήσει ο Άρης 8 φορές), ενώ στο πρωτάθλημα έχουν μοιραστεί τις νίκες στην Πάτρα (79-89, 70-40) με τον Άρη να έχει το προβάδισμα στο συνολικό σκορ με 3-1, ενώ ο νυν τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, κάθισε στο τιμόνι των Πατρινών από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 ως το τέλος της σεζόν 2016-17.

Στον Άρη αγωνίζεται ο «Λάκι» Τζόουνς, που αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 στον Προμηθέα, ενώ ο center των Πατρινών, Μιχάλης Τσαϊρέλης, έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 5 χρόνια (2007-08, 2010-12, 2016-18)

Στην αποστολή του Άρη, της οποίας επικεφαλής είναι ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Νίκος Κάλλεν, συμμετέχουν οι εξής παίκτες: Jones, Kyser, Βεργίνης, Μποχωρίδης, Φλιώνης, Bell, Dallo, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης, McGhee, Harris, Αγγέλου.

O assistant coach του Βαγγέλη Αγγέλου, Βαγγέλης Σπυρίδης, στις δηλώσεις του για την αναμέτρηση τόνισε : «Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε μια εξαιρετική πορεία την περυσινή χρονιά, καταφέρνοντας να τερματίσει στη τρίτη θέση, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Έχει διατηρήσει τον βασικό του κορμό από την περασμένη σεζόν, κάνοντας κάποιες ποιοτικές προσθήκες.

Το παιχνίδι τους βασίζεται κυρίως στο transition και στο μακρινό σουτ. Έχουν παίκτες, οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν σε γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού. Εμείς προερχόμαστε από τον αποκλεισμό από το Basketball Champions League. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα μέχρι το τελευταίο λεπτό, να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, τα rebounds, να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να σουτάρει χωρίς άμυνα και πίεση από την περιφέρεια και να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση».

Το πλήρες πρόγραμμα του Κυπέλλου

B' Φάση - 02-03/10/2018

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΓΣ ΚΥΜΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΡΗΣ

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ           80 - 72

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ – Α.Ε.Κ.

Γ΄ Φάση -  3-4/11/2018

ΡΕΘΥΜΝΟ/ΓΣ ΚΥΜΗΣ vs ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ vs ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΑΟΚ/ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ vs ΔΙΑΓ. ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ/Α.Ε.Κ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ/ΑΡΗΣ vs ΠΑΓΚΡΑΤΙ/ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ vs ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Υποστήριξη: SilkTech