Πρεμιέρα με τοπικά ντέρμπι στη Γ' Εθνική-Με το βλέμμα στην άνοδο Αχαγιά 82' και Ακράτα

Κυριακή, Οκτώβριος 14, 2018 - 2:14μμ

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο μπάσκετ. Οι πέντε ομάδες της ΕΣΚΑ-Η είναι στον 1ο όμιλο του Νότου και θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για άνοδο αλλά και για παραμονή.

Ένα εκ των φαβορί της κατηγορίας αλλά και η κορυφαία (βάσει ρόστερ και προγνωστικών) ομάδα που εκπροσωπεί την Αχαΐα, είναι η Αχαγιά 82’ που για πολύ καιρό περίμενε πως θα καταλήξει το σήριαλ της ανόδου της στη Β’ Εθνική μέσω της αποχώρησεις του Εθνικού, και ξεκινάει την προσπάθειά της για την αγωνιστική άνοδο με τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου.

Οι Αιγιώτες με τον Θανάση Λιόνα στον πάγκο τους, κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, με στόχο τη γρήγορη παραμονή, ώστε να μην μπλέξουν σε περιπέτειες σαν την περσινή χρονιά.

Στο έτερο τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας, η ανερχόμενη δύναμη της Αχαΐας, που θα διεκδικήσει ένα πλασάρισμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίες και κρυφοκοιτάζει μέχρι και την άνοδο, η Ακράτα υποδέχεται τον επίσης ανανεωμένο Έσπερο, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια δεν έχει στόχο την άνοδο αλλά την εύκολη παραμονή.

Η τελευταία ομάδα της ΕΣΚΑ-Η, το Ληξούρι, δίνει την πρώτο αγώνα της ιστορίας του σε Εθνικές κατηγορίες, υποδεχόμενο στο νησί τον Λέοντα 2014.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

14:00 Ληξούρι – Λέοντας 2014

17:00 Αχαγιά 82’ – Κεραυνός Αιγίου

17:00 Καλαμάτα – Μεγαρίδα

17:00 Ηλυσιακός – Ιωνικός Ν. Φ.

17:00 Αιγάλεω – ΑΣ Πέρα

17:00 Ακράτα – Έσπερος

17:00  Άρης Νίκαιας – Ν. Κηφισιά

 

Υποστήριξη: SilkTech