Πήρε το ντέρμπι με την Κέρκυρα και μπήκε στο «κόλπο» της ανόδου

Κυριακή, Φεβρουάριος 3, 2019 - 5:14μμ

Θριαμβεύτρια στο ντέρμπι με την Κέρκυρα στην Αγυιά για την αυλαία του πρώτου γύρου ήταν η Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 επί των Φαιάκων και με την τρίτη διαδοχική τους νίκη, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, μπήκαν για τα καλά στο «κόλπο» της ανόδου.

Το «χρυσό» γκολ που έκρινε το ντέρμπι πέτυχε ο μόνιμος πλέον σκόρερ της Παναχαϊκής, Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι με διαφορά ο πιο παραγωγικός σκόρερ των «κοκκινόμαυρων».

Πλέον η Παναχαϊκή πλησίασε στους 5 βαθμούς τη σημερινή της αντίπαλο, και ανέβηκε στην 4η θέση, όπου συγκατοικεί με τον Πλατανιά.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Συγκίνηση στην Αγυιά-Στη θέση του Παναγιώτη Κωστόπουλου το καροτσάκι του

Στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Football League, η Παναχαϊκή νίκησε 1-0 την Κέρκυρα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ελευθεριάδης, που έστειλε για έβδομη φετινή φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα προερχόταν από τέσσερις διαδοχικές νίκες και τώρα ηττήθηκε, ενώ η Παναχαϊκή έφτασε στην τρίτη σερί επικράτηση, με μηδέν παθητικό. H διαφορά της Κέρκυρας από τον Βόλο πήγε πια στους εννέα βαθμούς.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία σε γενικές γραμμές, αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Αθανασόπουλου.

Στο 19' οι Φαίακες έχασαν με τραυματισμό τον Σιατραβάνη, στη θέση του οποίου πέρασε ο Αποστολίδης. Ματς ισορροπημένο, με δυνατές μονομαχίες.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Αχαιοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Στο 47' ο Κολ έκανε πλασέ στην κίνηση από κοντά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Οκτώ λεπτά μετά, ωστόσο. έγινε το 1-0. Ο Ελευθεριάδης εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και με πλασέ από θέση βολής «εκτέλεσε» τον Αθανασόπουλο, γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα μπορούσε να γράψει το 2-0 στο 64', αλλά ο Μπαστακός από κοντά νικήθηκε από τον κίπερ της Κέρκυρας, μια σπουδαία επέμβαση. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Δημήτρης Σπανός έκανε επιθετική τη διάταξη της ομάδας του, η οποία πίεσε, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Κίτρινες: 34’ Κυνηγόπουλος, 48’ Τσελεπίδης, 62’ Αργυρόπουλος, 94’ Πλέγας / 23’ Ιωάννου, 48’ Τουράμ, 67’ Κούρος

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), βοηθοί: Πριονάς (Ευβόιας), Φραγκούλης (Πρέβεζας)

Γκολ: 55’ Ελευθεριάδης

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πλέγας, Αργυρόπουλος (65’ Φουρλάνος), Κολ (78’ Σωτηράκος), Κυυνηγόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπαστακός (84’ Μωραΐτης).

Κέρκυρα (Σπανός): Αθανασόπουλος, Κούρος (71’ Κρητικός Σ.), Σπίνουλας, Χαντάκιας, Ιωάννου, Κρητικός Ν., Κοντός, Τουράμ, Σιατραβάνης (19’ Αποστολίδης), Λινάρδος (82΄Μίσκου), Πασάς.

Υποστήριξη: SilkTech