Πάτρα: Τριήμερο αφιερωμένο στο Αναπτυξιακό μπάσκετ

Παρασκευή, Μάρτιος 25, 2022 - 8:00πμ
Ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες

Ο Οργανισμός του Προμηθέα, μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάδειξη του αναπτυξιακού αθλητισμού, ειδικότερα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης. Σε αυτό το πλαίσιο, το τριήμερο 25-27 η Πάτρα γίνεται το επίκεντρο της προσοχής των απανταχού φίλων του μπάσκετ, με δύο μεγάλες διοργανώσεις, το «Αdidas Next Generation Tournament» της Euroleague και το «NextGen Experience». Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος είναι υπόθεση ομαδική! Για αυτόν τον λόγο σε καλούμε να γίνεις εθελοντής και να βοηθήσεις στην άρτια έκβαση των παραπάνω αθλητικών γεγονότων, ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να προσελκύσουμε παρόμοιες διοργανώσεις. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας λίκνο του αθλητισμού!
Το «Αdidas Next Generation Tournament» (ANGT) είναι διοργάνωση της Euroleague, στην οποία συμμετέχουν επτά εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών Συλλόγων U18 καθώς και η Next Generation Team Patras, μιας ομάδας επίλεκτων από όλη τη Ευρώπη. Στο τουρνουά της Πάτρας θα λάβουν μέρος, διεκδικώντας την πρόκριση στην τελική φάση του Βελιγραδίου, ο Προμηθέας, ο Ολυμπιακός, η Barcelona, η Maccabi Tel Aviv, η ιταλική Stella Azzurra, η φινλανδική Helsinki Basketball Academy και η Zaza Pachulia Academy από τη Γεωργία. Όπως προαναφέρθηκε, η οκτάδα συμπληρώνεται από την Next Generation Team Patras, προπονητής της οποίας θα είναι ο «θρυλικός» Βασίλης Σπανούλης. Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα προκριματική φάση του ANGT, που είναι η σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη στο ηλικιακό επίπεδο κάτω των 18 ετών.
Στις παράλληλες δράσεις του «ANGT» εντάσσεται το «NextGen Experience», που αποτελεί συνδιοργάνωση τεσσάρων ακαδημιών της Πάτρας, του Προμηθέα, του Αίολου, της Ολυμπιάδας και της Παναχαϊκής. Τμήματα υποδομών από όλη την Ελλάδα, διαφόρων ηλικιών, αγοριών και κοριτσιών, θα έρθουν στην Πάτρα για να ζήσουν την εμπειρία από ένα διεθνές τουρνουά, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να παίξουν φιλικές αναμετρήσεις και να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των Ακαδημιών που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Υποστήριξη: SilkTech