Πάτρα: Οκτώ χρόνια για να μπει νέο δάπεδο στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι!

Πέμπτη, Ιανουάριος 25, 2018 - 2:44πμ

Πόσο χρονικό διάστημα λέτε πως χρειάζεται ένα κράτος για να υλοποιήσει ένα απλό έργο, όπως ο εξωραϊσμός και ο εξοπλισμός ενός κλειστού γυμναστηρίου;

Η απάντηση είναι 8 (ΟΚΤΩ) χρόνια τουλάχιστον!

Και το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, όπου οκτώ χρόνια μας πήρε, αλλά τα καταφέραμε ως κράτος και ολοκληρώνουμε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει πριν από χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα στο πολύπαθο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, αποφασίστηκε στα "τελειώματα" του μακρινού 2009 να ανακατασκευαστεί μερικώς (30 χρόνια μετά την κατασκευή του) με έργα που άγγιζαν το ποσό των 300.000 ευρώ. Αυτά μεταξύ άλλων περιελάμβαναν:

- Αντικατάσταση των κερκίδων με νέες σύγχρονες που θα εξυπηρετούν περίπου 1.200 θεατές. Οι κερκίδες θα είναι λυόμενες και θα φέρουν πλαστικά καθίσματα.

- Αντικατάσταση του πλαστικού δαπέδου με νέο, συνθετικό, τελευταίας τεχνολογίας.

- Αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα, με νέο σύγχρονο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των αθλημάτων.

Η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου λόγω των εκλογών του 2009 και η αγωνιστική δράση έφεραν την έναρξη των εργασιών τον Μάιο του 2010. Εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα. Μια υπεργολαβία του έργου (τα καθίσματα) καθυστέρησε σημαντικά («φαλίρισε» ο κατασκευαστής) ενώ μετά μας προέκυψε η κρίση. Η ΓΓΑ έκλεισε την κάνουλα και παρά το ότι ο εργολάβος είχε προχωρήσει το έργο (απέμενε μόνο η προμήθεια και τοποθέτηση του τάπητα) δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ. Εξοφλήθηκε τέλη ’12 - αρχές ’13 όμως το έργο έμεινε στη μέση, η εκκρεμότητα με τον τάπητα δεν λύθηκε.

Προκειμένου να μην μείνει το γυμναστήριο με …τσιμέντο, δόθηκε προσωρινή λύση από την ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ), καθώς το γυμναστήριο ήταν έδρα (ευρωπαϊκή μάλιστα) της (καλή της ώρα εκεί που είναι τώρα) ΑΣΕ Ορμή. Η ΟΧΕ έδωσε προσωρινά ειδικό τάπητα, ο οποίος ήρθε στην Πάτρα και τοποθετήθηκε, μέχρι το κράτος να ολοκληρώσει το έργο και να κατασκευάσει το προβλεπόμενο δάπεδο.

Ο προσωρινός τάπητας τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2012 και παρέμεινε εκεί, προσωρινά πάντα, μέχρι σήμερα, οπότε και απομακρύνθηκε.

Από την περασμένη Δευτέρα, χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης Νίκου Κανελλάκη ο τάπητας ξηλώθηκε για να επιστραφεί στην ΟΧΕ και το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι να αποκτήσει επιτέλους το δάπεδο που είχε προβλεφθεί στο έργο που ξεκίνησε το 2009!

Και μη χειρότερα!  

Τάσσος Σταθόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech