Πασχάλης Γεωργιάδης: O γυμναστής που έφερε το χάντμπολ στην Πάτρα πριν 38 χρόνια!

Τρίτη, Σεπτέμβριος 18, 2018 - 3:01μμ

Σίγουρα  οι “πολύ  παλιοί” της χειροσφαίρισης στην πόλη μας θυμούνται τον γυμναστή Πασχάλη Γεωργιάδη (δεξιά στην φωτογραφία)  όπου τον Σεπτέμβριο του  1980 τους πρώτο δίδαξε τα μυστικά του αθλήματος στην Πάτρα στο ίδιο  κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, όπου ακόμη και σήμερα παίζεται η χειροσφαίριση.

Από σήμερα και στο εξής και οι νεώτεροι σε ηλικία αθλητές – τριες θα γνωρίζουν τον άνθρωπο που έφερε το άθλημα στην πόλη μας, όπου  και σήμερα πολλά νέα παιδιά συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό.

Ο Πασχάλης Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στα εγκαίνια του μουσείου χειροσφαίρισης, γιατί εκτάκτως απουσίαζε από την Πάτρα. Δεν παρέλειψε όμως να μαθαίνει  τα πάντα περί του μουσείου, ακόμη δε,  να παραλάβει το αναμνηστικό του και τις αναμνηστικές φωτογραφίες της τότε εποχής από τον φίλο του και μέλος της Ακαδημίας των Σπορ κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο (αριστερά στην φωτογραφία), ενώ του επεσήμανε χαριτολογώντας:

«Γιώργο είμαι έτοιμος,  πότε ξεκινάμε; Δεν έχω υποχρεώσεις…. είμαι ελεύθερος,  θέλω να βοηθήσω», ενώ κατέληξε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και τον Κώστα Διαμαντόπουλο, δύο δικά μου παιδιά, για την χαρά που μου δίνουν βλέποντας ότι προσπαθούν να κρατήσουν σε δύσκολες οικονομικά ημέρες το άθλημα σε υψηλό επίπεδο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που αποτελούν την ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ.

Η προσπάθεια που κάνουν που έχει ως συνέπια   συνεχώς να φέρνουν στο γήπεδο νέα παιδιά, κρατάνε το άθλημα ακόμη ζωντανό στην Πάτρα  που συνεχίζει να βαδίζει ήδη στον 38 έτος της ζωής του.

Είναι τιμή για μένα να με βραβεύουν  αθλητές  μου, που τους δίδαξα τα πρώτα μυστικά του αθλήματος και σήμερα από διάφορες θέσεις που κατέχουν προσφέρουν από το δικό τους μετερίζι στον Πατραϊκό αθλητισμό. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς».

Υποστήριξη: SilkTech