Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τη ζωή του «Νουρέγιεφ»

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2024 - 11:17πμ
Εκδήλωση για τον Κώστα Πετρόπουλο

Ο «Νουρέγιεφ του… Μπάσκετ» παρουσιάστηκε (29/1) στην Πάτρα, με τον «Δράκο» του Ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, να δίνει το παρών στην εκδήλωση.

Πρόκειται για το καινούργιο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθά, από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός, αφιερωμένο στον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών της Πάτρας Κώστα Πετρόπουλο.

Μια βιογραφία για τον διεθνή άσσο του Απόλλωνα Πατρών, που δόξασε τη «μελανόλευκη» φανέλα με το νούμερο 7. Στις σελίδες της, με πληθώρα κειμενικών τεκμηρίων, αποτυπώνονται η προγονική καταγωγή, η αθλητική ζωή και η αξιοπρόσεκτη προπονητική του καριέρα. Μέσα από αυτές, δημοσιεύεται και η λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου πολυσήμαντη προσφορά του στην κοινωνία.

Με εικόνες ζωής «αποκαλύπτεται» ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο φωτισμένος δάσκαλος με τις αριστερές ιδέες, ο «καλλιτέχνης» οικογενειάρχης… της ζωής που ζωγράφισε με τα φωτεινότερα και πιο ωραία χρώματα το περιβάλλον του. Στο βιβλίο περιγράφεται ένας σεμνός άνθρωπος, ένας αντιστάρ αθλητής.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ και μίλησαν για το βιβλίο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Νίκος Νικολόπουλος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,  ο Τάκης Πετρόπουλος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Πρασίνου του Δήμου Πατρέων και φυσικά ο συγγραφέας Κυριάκος Δ. Σκιαθάς. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Η. Παππάς Φιλόλογος, Ποιητής, Μεταφραστής, Σύμβουλος των εκδόσεων Διαπολιτισμός.

Υποστήριξη: SilkTech