Παππά: «Μένω Ελλάδα, εξαιρετικός ο Γιάννης Δαγκόγλου»

Τρίτη, Μάρτιος 31, 2020 - 3:01μμ

Η κορυφαία Eλληνίδα δρομέας των αποστάσεων, Αλεξία Παππά, μίλησε στο κορυφαίο αθλητικά περιοδικό, Sports Illustrated, για την προετοιμασία της στην Πάτρα και τα πλάνα της μετά την αναβολή των Ολυμπιακών.

Η ομογενής αθλήτρια βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην Πατρα, γυμνάζεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και έχει αποφασίσει να παραμείνει εδώ για όσο η πανδημία δημιουργεί κίνδυνο παγκοσμίως, καθώς θεωρήθηκε περισσότερο ασφαλής η παραμονή της εδώ από το να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ.

Έτσι, συνεχίζει με τον πατρινό προπονητή Γιάννη Δαγκόγλου τις προπονήσεις της όπως μπορεί και με κάθε τρόπο τονίζει πως οι προπονήσεις της στα ελληνικά μέρη είναι εξαιρετικές, τονίζοντας τον ενθουσιασμό της και για το νέο της προπονητή.

«Η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, όλα είναι κλειστά και βγαίνουμε μόνο με άδεια. Όμως προσπαθούμε πολύ να προπονηθούμε, είχαμε πάει σε ένα μικρό άλσος εδώ κοντά και ήταν υπέροχα. Σε αυτά τα μέρη είναι σα να μένουν νεράιδες εκεί, πραγματικά πολύ όμορφα. Ο κόουτς Γιάννης (Δαγκόγλου) είναι εξαιρετικός και έχει πολλές γνώσεις στον μαραθώνιο. Προσέχει πολύ την προπόνησή μας και μαζί με τους ακόμη δύο συναθλητές μου περνάω πολύ καλά, είναι και οι μόνοι που γνωρίζω εδώ στην Ελλάδα» δηλώνει η Παππά. 

Παράλληλα, με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων η 29χρονη αθλήτρια βλέπει ο προγραμματισμός της να πρέπει να αλλάξει, όμως αυτό δεν την πτοεί καθώς, όπως τονίζει, θα έχει περισσότερο χρόνο για ποιοτική προπόνηση: «Δεν έχουμε πια πρόγραμμα, ό,τι αγώνα είχαμε βάλει στην ατζέντα μας τον είδαμε να αναβάλλεται. Αυτός ο ιός είναι καταστροφικός και ελπίζω γρήγορα να βρεθεί λύση. Οι αθλητές έχουμε συνηθίσει την αβεβαιότητα, δεν πηγαίνει πάντα το πρόγραμμά μας όπως το θέλουμε καθώς τυχαίνουν τραυματισμοί ή οτιδήποτε. Ξέρουμε πως υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και προσαρμοζόμαστε. Έτσι, θα κοιτάξουμε για έναν μαραθώνιο κοντά στο φθινόπωρο γιατί ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς δεν αλλάζει. Ξέρω πως είμαι έτοιμη και ικανή να κάνω το καλύτερο που μπορώ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». Τέλος, παροτρύνει τους έγκλειστους Έλληνες να βγουν για τρέξιμο, με προσοχή και σε όρια επιτρεπτά, καθώς αυτό είναι «κάτι που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, κάτι που μας δείχνει πως τα πράγματα είναι ακόμη εφικτά, κάτι που θα μας δώσει τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε».

Υποστήριξη: SilkTech