Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lepanto Formula Kite 2022: Με θύελλα η πρώτη ημέρα

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 29, 2022 - 11:31πμ
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη και την Κυριακή θα στεφθούν οι νικητές

Πρώτη μέρα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lepanto Formula Kite 2022 που διεξάγεται στη Ναύπακτο, με τις τοπικές αρχές να μην επιτρέπουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο νερό λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρισκόταν σε εξέλιξη σε όλη τη δυτική Ελλάδα.
Η ημέρα εξελίχθηκε απροσδόκητα χαλαρά για τους 139 συμμετέχοντες αθλητές και συμμετέχουσες αθλήτριες.
Μετά από δύο εβδομάδες άριστης προπόνησης, οι αθλητές είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν τι μπορεί να τους προσφέρει η Ναύπακτος σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι καλύτεροι του κόσμου, τις επόμενες ημέρες, θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δοκιμαστούν στα ελληνικά νερά προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα!
Βασίλης Λιβάς: Ο Έλληνας που μαθαίνει γρήγορα
Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει ακόμη έτοιμους αθλητές για το kitefoiling στους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024, αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι ότι υπάρχουν πέντε Έλληνες συμμετέχοντες που δημιουργούν αίσθημα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα! Η διεξαγωγή του Lepanto Formula Kite Europeans στη χώρα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δίνει νέα ώθηση στο άθλημα.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του 18χρονου και πολλά υποσχόμενου Βασίλη Λιβά, που σε λιγότερο από δύο μήνες κατάφερε να αγωνίζεται απέναντι στους καλύτερους του κόσμου. Αρχικά, ο Λιβάς ασχολήθηκε με το laser, όταν όμως δοκίμασε το kiteboarding πριν από μερικά χρόνια, διαπίστωσε ότι είχε βρει το άθλημά του. «Έκανα άλματα την τρίτη μου μέρα», σχολίασε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Λιβάς πέταξε στην Tarifa της νοτίου Ισπανίας για ένα επταήμερο προπονητικό camp με έναν από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, τον Κύπριο Denis Taradin και τον προπονητή του Aleksei Chibizov. Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες, ο Λιβάς πέτυχε το πρώτο του foiling gybe. «Μπορείς να μάθεις πολλά μόνος σου, αλλά η προπόνηση με άλλους, όπως το να είμαι εδώ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με όλους τους σπουδαίους αθλητές, με βοηθά πραγματικά. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και είμαι βέβαιος ότι θα μάθω πολλά».
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη και την Κυριακή θα στεφθούν οι νικητές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τα μπαράζ αποκλεισμού. Οι δύο τελευταίες ημέρες του Lepanto Formula Kite Europeans θα μεταδοθούν ζωντανά στο YouTube.

Υποστήριξη: SilkTech