Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Κακός χαμός στον όμιλο του «θανάτου»! (vids)

Σάββατο, Ιούνιος 19, 2021 - 6:08μμ
Ισοφάρισε ο Αντουάν Γκριεζμάν

Ουγγαρία και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στην Βουδαπέστη, για τον 6ο όμιλο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του φετινού Euro, με το αποτέλεσμα να αφήνει εν τέλει αμφότερες ικανοποιημένες.

Το ματς στην «Πούσκας Αρένα» ήταν… μονόλογος τω φιλοξενούμενων, που είδαν ωστόσο τον Φιόλα να βάζει την χώρα του μπροστά στο σκορ στο 45’+2’!

Ακολούθησαν το δοκάρι του Ντεμπελέ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση και η ισοφάριση δια ποδός Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε το 1-1 στο 66ο λεπτό κι έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με επτά γκολ συνολικά…

H Όυγγαρία παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 και τον Γκουλάτσι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μπότκα, Ορμπάν, και Ατίλα Σάλαϊ ήταν η τριάδα στην άμυνα. Ο Νάγκι έπαιξε μπροστά από τα στόπερ, Nέγκο και Φιόλα ήταν οι δύο φουλ μπακ δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τους Κλάινχαϊσλερ,-Σέφερ να αγωνίζονται στον άξονα ενώ Άνταμ Σάλαϊ και Ρόλαντ Σάλαϊ ήταν το επιθετικό δίδυμο.

H Γαλλία από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Γιορίς στην εστία και τους Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ και Ντίνιε στα μετόπισθεν. Πογκμπά, Καντέ και Ραμπιό αποτέλεσαν τους τρεις χαφ, με τον Γκριεζμάν λίγο πιο πίσω από τους προωθημένους Μπενζεμά και Εμπαπέ.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ουγγαρία να μπαίνει αρκετά δυνατά, με εμφανή διάθεση να αποσυντονίσει τον αντίπαλό της και να μην του επιτρέψει να κάνει παιχνίδι, «ακυρώνοντας» την επίθεσή του…

Όντως, η Γαλλία δυσκολεύθηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα, δεν βρήκε χώρους και είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να περάσουν τα πρώτα 15 λεπτά για να απειλήσει, με ένα σουτ του Μπενζεμά κι αυτό εκτός περιοχής.

Στη συνέχεια, βέβαια, η ομάδα του Ντεσάμπ… ανέβασε ταχύτητα, ήλεγξε τον ρυθμό, πήρε την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον αντίπαλο της σε παθητικό ρόλο και άμυνα στο μισό γήπεδο!

Ο… ασταμάτητος Εμπαπέ «σπατάλησε» δύο κεφαλιές, στο 17ο και στο 21ο λεπτό, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Μπενζεμά δέκα λεπτά μετά, αλλά ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αστόχησε στη σπουδαιότερη ευκαιρία.

Η εικόνα του αγώνα συνέχισε να δείχνει Γαλλία, ενώ ακολούθησαν άλλη μια ατομική ενέργεια του Εμπαπέ, μια καλή στιγμή του Πογκμπά και το… σοκ.

Με τους Μαγυάρους να σκοράρουν κόντρα στην ροή, στην πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση, στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου του πρώτου ημιχρόνου...

Όταν ο Φιόλα πήρε την πάσα του Ρόλαντ Σάλαϊ, εκμεταλλεύθηκε το κενό που είχε αφήσει ο προωθημένος Παβάρ, βγήκε στην πλάτη του Βαράν και νίκησε τον Γιορίς, με πλασέ στην δεξιά του γωνία, κάνοντας το 1-0!

Στην επανάληψη, οι «τρικολόρ» έδειξαν να… βιάζονται για να φτάσουν στην ισοφάριση, πιέζοντας με το καλημέρα αλλά χωρίς και πάλι να βρίσκουν λύση απέναντι στην καλά «οχυρωμένη» Ουγγαρία.

Είναι ενδεικτικό πως πριν συμπληρωθεί και ώρα αγώνα, έγινε και η πρώτη αλλαγή με τον Ντεμπελέ να αντικαθιστά τον «αόρατο» Ραμπιό και την Γαλλία να γυρίζει σε 4-2-3-1.

Μάλιστα, λίγο έλειψε ο Ντεσάμπ να δικαιωθεί άμεσα, αλλά το σουτ του νεοεισελθόντα Ντεμπελέ στο 59ο λεπτό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκουλάτσι και κατέληξε άουτ!

Τελικά, η… λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε μετά από επτά λεπτά, με την φάση να ξεκινάει από… ελεύθερο του Γιορίς, ο οποίος βρήκε τον ταχύτατο Εμπαπέ που έφυεγε στην αντεπίθεση, εκείνος τραβήχτηκε στο δεξί άκρο της περιοχής, πάσαρε στον επερχόμενο Γκριεζμάν ότ6αν έπρεπε και αυτός έκανε το 1-1!

IΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ ΚΡΙΕΖΜΑΝ

Το 1-1 από τον Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ιστορικό! Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έπιασε στην τρίτη θέση τον Άλαν Σίρερ, κυνηγά τον Μισέλ Πλατινί (9) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (11). Ο Ουγκό Γορίς έξυπνα «γέμισε» γρήγορα με δυνατό βολέ, o Κιλιάν Μπαπέ κυνήγησε τη φάση, πήρε την μπάλα, βγήκε δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Βίλι Όρμπαν δεν μπόρεσε ν' απομακρύνει σωστά και ο «Γκριζού» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Υποστήριξη: SilkTech