Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0: Επέλαση πρωταθλητών

Κυριακή, Ιούλιος 19, 2020 - 10:38μμ

Όπως στο πρόσφατο παιχνίδι του ΟΑΚΑ έτσι και στο "Καραϊσκάκη", ο Ολυμπιακός με ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο και δύο υπέροχα γκολ έκανε τη δουλειά απέναντι στην ΑΕΚ.

Με δημιουργό τον Φορτούνη κι εκτελεστές Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και καθάρισαν ουσιαστικά από το 22ο λεπτό την υπόθεση νίκη.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα – φιέστα για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, με χιλιάδες φίλους τους έξω από το γήπεδο, φόρεσαν την εορταστική φορεσιά, μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα κι έβαλαν με στιλ το κερασάκι στην τούρτα της φετινής τους επιτυχίας. Σημείωσαν, μάλιστα, κι ένα ακόμη γκολ στο β' μέρος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους (3-0) με τον συνήθη ύποπτο στα τελευταία παιχνίδια, Μαντί Καμαρά.

ΠΑΟ: Ο Παναθηναϊκός στο αντίο του Γιώργου Δώνη στον πράσινο πάγκο πέτυχε την πρώτη του νίκη επί του ΟΦΗ στο φινάλε των playoffs για τους πράσινους επικρατώντας με 3-2 σε ένα πανέμορφο ματς με γκολ, χαμένες ευκαιρίες και πρωταγωνιστή για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Βασίλη Ξενόπουλο. Ο 22χρονος γκολκίπερ στο 97' της αναμετρησης απέκρουσε πέναλτι του Φιγκεϊρέδο και κράτησε το 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες έπιασε ξανά πέναλτι ενώ η εν γένει εμφάνιση του ήταν εξαιρετική. Με τη λήξη του αγώνα ο 50χρονος τεχνικός χαιρέτησε κάθε ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού ενώ στις πρώτες του δηλώσεις δεν είπε αντίο αλλά εις το επανιδείν.

ΠΑΟΚ: Μπορεί το ματς τελικά να μην έκρινε απολύτως τίποτα, όμως αποτύπωνε την αγωνιστική εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα είχαν ανούσια υπεροχή απέναντι στον Άρη και έμειναν στο 0-0 απέναντι σε μία ομάδα η οποία κατέβηκε με δεκατρεις παίκτες.

Το μόνο θετικό για τον Δικέφαλο είναι ότι κατάφερε να σφραγίσει και τυπικά τη δεύτερη θέση η οποία του δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 19 Ιουλίου

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-2

ΠΑΟΚ - Άρης 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 91

2. ΠΑΟΚ 73

3. ΑΕΚ 69

4. Παναθηναϊκός 58

5. Άρης 42

6. ΟΦΗ 36

 

"ΕΠΕΣΕ" Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μετά από 23 διαδοχικές σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε σήμερα (18/07) τη Super League. Αν και οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν 0-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στην τελευταία αγωνιστική των play-out, η «λευκή» ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη από την ΑΕΛ στη Λάρισα ήταν καταδικαστική για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που υποβιβάζεται μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της. Από την πλευρά τους οι «ακρίτες» βάσει της ισχύουσας προκήρυξης θα δώσουν μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0
ΑΕΛ-ΞΑΝΘΗ 0-0
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 1-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΜΙΑ 1-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7. Αστέρας 43
8. Ατρόμητος 42
9. ΑΕΛ 36
10. Λαμία 35
11. Βόλος 31
12. Παναιτωλικός 29
..................................
13. Ξάνθη 24
..................................
14. Πανιώνιος 23
* Ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Super League 2
** Ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Υποστήριξη: SilkTech