Όλα έτοιμα για τον 6ο Διεθνή Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Ζεύξη Run»

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 12, 2018 - 3:15πμ

Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Ζεύξη Run», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου της Πάτρας.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 10.000μ. και έναν αγώνα 5.000μ. και θα είναι αφιερωμένη στην πατρινή Μαρία Πολύζου, την Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη στους δρόμους αντοχής και στον Μαραθώνιο, η οποία είναι επίσης και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Μαζικού Αθλητισμού «Η Ζεύξη», ενώ τη διοργάνωση στηρίζουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών.

Οι διοργανωτές έδωσαν την Τρίτη συνέντευξη Τύπου για την σπουδαία διοργάνωση στον φιλόξενο χώρο του καφέ «Γέφυρες» στην οδό Πατρέως 86, με την παρουσία της Μαρίας Πολύζου να κλέβει την παράσταση. Οι κυριότερες τοποθετήσεις είχαν ως εξής:

Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Μαζικού Αθλητισμού «Η Ζεύξη»): «Διοργανώνουμε για 6η συνεχόμενη χρονιά τον διεθνή λαϊκό αγώνα «Ζεύξη Run», μια διοργάνωση που, πλέον, έχει γίνει θεσμός κι αυτό μας προκαλεί μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Μαρία Πολύζου, μια πολύ σπουδαία αθλήτρια από το παρελθόν, η οποία, πλέον, βοηθάει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάκη, στέλνοντας το μήνυμα να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Στην φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος και στελέχη του διεθνούς δρομικού κινήματος, κάτι που μας προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση. Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς μας, τους συμμετέχοντες και όλους όσοι θα στηρίξουν τον αγώνα».

Μαρία Πολύζου (πρώην πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων-τιμώμενο πρόσωπο «6ου Ζεύξη Run»): «Mε χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία μου σήμερα εδώ. Είμαι χαρούμενη που βλέπω ότι το «6ο Ζεύξη Run» έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Εκανα τα πρώτα μου βήματα στους αγώνες δρόμου από την Πάτρα, στα 12 μου χρόνια. Με τον Δημήτρη Σπηλιωτόπουλο γνωριζόμαστε από παλιά, καθώς είχαμε συντρέξει πολλές φορές μαζί. Οταν μου έκανε, λοιπόν, το τηλεφώνημα για να είμαι το τιμώμενο πρόσωπο στην φετινή διοργάνωση, στην αρχή του ζήτησα να το σκεφτώ, όμως τελικά αποδέχτηκα την σχετική πρόταση καθώς μέτρησε πολύ ο κοινωνικός χαρακτήρας του «Ζεύξη Run» και η υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Τα ρεκόρ δεν γίνονται μόνο στους αγώνες δρόμου, αλλά και μέσα στις κοινωνίες. Ετσι, ο φετινός αγώνας θα γίνει προκειμένου να ενισχυθεί ο Σύλλογος Οραμα Ελπίδας και η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας, αρκεί να είναι από 18 έως 45 ετών και να δώσει λίγο σάλιο, το οποίο μπορεί να σώσει την ζωή ενός παιδιού. Παράλληλα, θα δώσει «παρών» και η Marathon Team, συνεισφέροντας και στην συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παπουτσιών για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Πάτρας, που θα γίνει στο περιθώριο του αγώνα. Επίσης, είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων, Πάκο Μποράο, ο οποίος αναμένεται από την Ισπανία μετά την επανεκλογή του και μάλιστα, θα τρέξει μαζί με τους άλλους αγωνιζόμενους. Τέλος, θα μας τιμήσουν και ο πρόεδρος των Δημάρχων για την Ειρήνη, Σπύρος Ζαγάρης και πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και ο ΣΕΓΑΣ, μέσω της Μαρίας Παναγοπούλου, συζύγου του προέδρου της Ομοσπονδίας, Κώστα Παναγόπουλου, η οποία επίσης θα τρέξει».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας): «Συγχαρητήρια στην Ζεύξη και ιδιαιτέρως στον πρόεδρό της, Δημήτρη Σπηλιωτόπουλο για τη διοργάνωση αυτού του τόσο σπουδαίου αγώνα. Το «Ζεύξη Run» ενισχύει την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της περιοχής μας, σε εποχές που αυτό είναι πολύ απαραίτητο. Παράλληλα, είναι και ένας ιδιαίτερος αγώνας με πολλά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Φυσικά, η παρουσία της παλιάς μας πρωταθλήτριας στους δρόμους αντοχής, της Μαρίας Πολύζου, η οποία, πλέον, είναι μια πρέσβειρα για την Πάτρα, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Τέλος, θέλω να πω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και σε όσους στήριξαν τον αγώνα».

Τασία Μπιρλή (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Βασιλείου): «Ο Δήμος Πατρέων και η τοπική μας κοινότητα δεν θα μπορούσαν να μην συνδράμουν στον συγκεκριμένο αγώνα. Εύχομαι, μάλιστα, του χρόνου η διοργάνωση να είναι ακόμη πιο ανοικτή σε συμμετοχές και να βρει ακόμη περισσότερους υποστηρικτές, καθώς ο κόσμος θέλει να αθληθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν ήδη προσφέρει και θα προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Πατρέων και σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη στις εποχές που ζούμε».

Γιάννης Φρέρης (διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρα Α.Ε.): «Η εταιρική μας ιστορία δείχνει ότι έχουμε μία έμφυτη ροπή στα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Έχουμε, επίσης, μία έμφυτη ροπή σε συνέργειες με πολίτες και συλλογικότητες που δίνονται με πάθος στην υπηρέτηση του ονείρου τους. Έτσι, πριν από 3 χρόνια υποδεχθήκαμε το όνειρο των ανθρώπων της Ζεύξης, ενός συλλόγου που έχει το όνομά μας, για να αναβαθμίσουμε μαζί, έναν αγώνα δρόμου που είχε καθιερωθεί σε τοπικό επίπεδο. Οι φίλοι μας από τη Ζεύξη έχουν ως στρατηγικό σχεδιασμό να γίνει ο αγώνας τους, το Ζεύξη Run, ένας αγώνας μαζικός, διεθνής και λαϊκός. Το σχέδιο αυτό το συμμεριζόμαστε ως ένα ακόμη event που γίνεται στην περιοχή μας, αλλά δυναμώνει σταδιακά την υπερτοπική του εμβέλεια. Βοηθήσαμε να μορφοποιηθεί, να «brandαριστεί», να επικοινωνηθεί με ποιοτικό τρόπο και, τέλος, να αποκτήσει από φέτος μία διάσταση κοινωνικής χρησιμότητας έναντι ασθενών συνανθρώπων μας, περνώντας μέσα το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών μέσα από το τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Για μία ακόμη φορά ο αγώνας τιμά μια αθλητική προσωπικότητα της περιοχής με εθνική και διεθνή εμβέλεια. Ακόμη περισσότερο, είναι αυτή, η Μαρία Πολύζου, που δίνει το παράδειγμα του ενεργού πολίτη, ο οποίος στρατεύεται στην υπόθεση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Της κοινωνικής αλληλεγγύης που μας καλεί να γίνουμε πρωταθλητές σε αυτό τον επίπονο αγώνα που λέγεται «δρόμος ανθρωπιάς». Να σημειώσω και την παρουσία μας, εδώ στο καφέ Γέφυρες του ΣΟΨΥ, έναν χώρο συνυφασμένο με την συνεργασία που έχουμε με κοινωνικούς φορείς της περιοχής».

Θάνος Ζούπας (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών): «Και εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών στηρίζουμε το «6ο Ζεύξη Run-Μαρία Πολύζου», μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια για τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και για την κοινωνία και τον αθλητισμό της περιοχής μας. Και εμείς, άλλωστε, σαν Σύλλογος είμαστε μέσα από την κοινωνία της Πάτρας, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην στηρίξουμε τέτοιες δράσεις που αναβαθμίζουν τον μαζικό αθλητισμό και δημιουργούν μια καλύτερη κοινωνία».

Τέλος, οι διοργανωτές παρουσίασαν το ξεχωριστό μπλουζάκι του αγώνα, προσφορά της Γέφυρα Α.Ε., ενώ έκαναν ειδική μνεία στους χορηγούς της διοργάνωσης, την βιομηχανία αναψυκτικών «Λουξ», την εταιρία «Divico Security», τα ζαχαροπλαστεία «Εντελβάις», το βιβλιοπωλείο «Lexis», την «Γίγας Φρουτεμπορική», το γυμναστήριο «Evathlon», τα κοτόπουλα «Αμβροσιάδη», τα καύσιμα «Θωμάς», το καφέ «Olympico» και την εταιρία «Γερανοί Χρυσανθόπουλος». Παράλληλα, αναφορά έγινε και για την βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, των Ναυτοπροσκόπων Ρίου, του «iRun ...and i am free!» και της «Herbalife».

Υποστήριξη: SilkTech