Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ρικ Πιτίνο, αν δεν συνεχίσει στην Εθνική

Κυριακή, Μάρτιος 22, 2020 - 12:52μμ

Όλα δείχνουν ότι το κεφάλαιο του Ρικ Πιτίνο στην Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν θα ξεκινήσει ποτέ να γράφεται και η «επίσημη αγαπημένη» τον έχει ήδη διαγράψει και ψάχνει για νέο προπονητή και μάλιστα Έλληνα.

Η Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να μην ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία (δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο) με τον τέως πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ήδη ψάχνει για νέο κόουτς και τον ψάχνει ανάμεσα στους Έλληνες προπονητές.

Νο 1 στην λίστα ο Ιτούδης

Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για την θέση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ήταν το Νο 1 στη λίστα και πριν την συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επίσημη παρουσίαση του Αμερικανού στις 11/11/2019 από τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Ιτούδης, μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ήθελε να αναλάβει την ομάδα, αρκεί να τα έβρισκε η Ομοσπονδία με την ΤΣΣΚΑ (για να μπορεί να εργάζεται παράλληλα στους δυο πάγκους).

Τελικά η ΕΟΚ προτίμησε τον Πιτίνο. Το όνομα του Ιτούδη, όμως, παρέμεινε φυσικά στα υπόψιν της Ομοσπονδίας, διότι ο Έλληνας κόουτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης (οι δυο κούπες της Euroleague που έχει σηκώσει με τους Ρώσους, τα λένε όλα).

Από την άλλη, θεωρεί τιμή να δουλέψει στην Εθνική και αυτό λέει πολλά.

Οι υποψηφιότητες, Σφαιρόπουλου-Πρίφτη

Οι άλλοι δυο Έλληνες προπονητές, που είναι στην λίστα της ΕΟΚ είναι οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης. Συστάσεις δεν χρειάζονται, βέβαια. Μάλιστα, αμφότεροι ξέρουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ, απ’ έξω κι ανακατωτά, καθώς έχουν περάσει από τη «επίσημη αγαπημένη» ως βοηθοί.

Υποστήριξη: SilkTech