Οι τέσσερις Πατρινοί αθλητές στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ

Τετάρτη, Οκτώβριος 9, 2019 - 11:03μμ
Μουρτά, Μακρή, Αλικανιώτη και Μορτζάκης, Μπορνιβέλλι, Αποστολόπουλος, Κεφαλόπουλος

Τις κατηγορίες σχεδιασμού, καθώς και τα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών της νέας χρονιάς επικύρωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασης του.

Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, είτε με βάση τη θέση τους στο παγκόσμιο ranking, κέρδισαν θέση στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2020 και θα έχουν σχετικά κέρδη και ωφέλη.

Στις τέσσερις κατηγορίες εντάχθηκαν συνολικά 49 αθλητές και αθλήτριες, εννέα περισσότεροι από ότι την περσινή σεζόν. Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε και τις προεθνικές ομάδες της κατηγορίας Κ20 και Κ18 ενόψει του Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αντίστοιχα.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της κατηγορίας στήριξης, που αφορά αθλητές και αθλήτριες που δεν πληρούν - για διάφορους λίγους - τα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες, ωστόσο κρίνεται πως πρέπει να είναι στην ομπρέλα στήριξης της ομοσπονδίας.

Το 2020 είναι μια υψηλών απαιτήσεων χρονιά, όπου δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο το καλεντάρι περιλαμβάνει ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και ευρωπαϊκό ανοιχτού. Η ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα που τρέχει για τον υψηλό αθλητισμό θα επιδιώξει και φέτος να σταθεί δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες και να στηρίξει με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο τους.

Στις λίστες της Ομοσπονδίας βρίσκεται η ...μισή Ολυμπιάδα Πάτρας!

Πιο αναλυτικά οι 7 Πατρινοί, ...πρώην και νυν, που επιλέχθηκαν:

* Σοφία Αλικανιώτη στα 20 χλμ βάδην (Γ' κατηγορία Σχεδιασμού - αθλήτρια του ΓΑΣ Ιλισός με μεταγραφή από την Ολυμπιάδα). Στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς επιλέχθηκε ο προπονητής της, παλιός πρωταθλητής του Εσπερου Πάτρας, Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

* Αγγελική Μακρή στα 50 χλμ βάδην (Γ' κατηγορία Σχεδιασμού - αθλήτρια της Ολυμπιάδας).

* Δέσποινα Μουρτά με την 4Χ400μ. (Δ' κατηγορία Σχεδιασμού - αθλήτρια της Ολυμπιάδας).

* Αλέξανδρος Μορτζάκης 10.000μ. βάδην (Προεθνική παίδων - αθλητής της Ολυμπιάδας).

* Τόλης Αποστολόπουλος, Εθνικός προπονητής της εθνικής ομάδας Πάιδων (Κ-18).

* Κωνσταντίνα Μπορνιβέλλι, προπονήτρια της Ολυμπιάδας, Ομοσπονδιακός τεχνικός.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech