Οι Ιταλίδες Άγγελοι του Τσάρλι: Το sequel

Τρίτη, Ιανουάριος 2, 2024 - 4:00μμ
Τόκιο, Παρίσι και ξανά Παρίσι για να δούμε την κινηματογραφική πόζα των τριών Ιταλίδων

Από τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού οι τρεις Ιταλίδες Άμπρα Σαμπατίνι, Μαρτίνα Καϊρόνι και Μόνικα Κοντραφάτο έχουν φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές τους ως Άγγελοι του Τσάρλι και έχουν εδραιώσει τα ονόματά τους στο βάρθο των 100μ. της κατηγορίας Τ643.
Οι τρεις τους ενώθηκαν από τη θέλησή τους να πετύχουν στον στίβο, έγιναν φίλες μέσα στα στάδια και μαζί συνεχίζουν για να χαρίσουν στον κόσμο του αθλητισμού μερικές ακόμη συγκινητικές στιγμές αφού όλοι, πια, περιμένουν να τερματίσουν και οι τρεις στην πρώτη τριάδα ώστε μετά να τις δούμε να σχηματίζουν τη χαρακτηριστική κινηματογραφική πόζα.
Αντίπαλες αλλά φίλες
Από την τριάδα, η Μαρτίνα Καϊρόνι ασχολήθηκε πρώτα με τον παραολυμπιακό στίβο, κάνοντας το ντεμπούτο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου ανέβηκε στο βάθρο στα 100μ. Τ42 γυναικών. Η Ιταλίδα σούπερ σταρ υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Ρίο 2016 και πήρε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος γυναικών Τ42.
Το 2014 έλαβε ένα μήνυμα στο Facebook από την Μόνικα Κοντραφάτο που της ζητούσε να αγωνιστούν μαζί. Περίπου πέντε χρόνια αργότερα, η Καϊρόνι γνώρισε την Σαμπατίνι και τη βοήθησε να κάνει τα πρώτα της βήματα στο άθλημα.
Η φιλία τους από εκεί και πέρα, εδραιώθηκε και μεγάλωσε.
«Η Μαρτίνα και η Μόνικα πάντα με ενέπνεαν», λέει η 21χρονη Σαμπατίνι και συνεχίζει: «Στο παρελθόν δεν είχα πλήρη επίγνωση του παραολυμπιακού κόσμου. Αλλά μόνο μετά το ατύχημά μου γνώρισα καλά τα διάφορα προσθετικά και άρχισα να παρακολουθώ τη Μαρτίνα και τη Μόνικα να αγωνίζονται και τελικά γνώρισα και τις δύο. Ήταν από την αρχή πολύ ευγενικές μαζί μου, τα πάμε πολύ καλά».
Οι Ιταλίδες Άγγελοι του Τσάρλι: The sequel
Καθώς απομένουν μερικοί μήνες μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η Σαμπατίνι είναι βέβαιη ότι οι τρεις αθλήτριες μπορούν να σαρώσουν και πάλι το βάθρο μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο.
Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τις τρεις τους να ανέβουν μαζί στο βάθρο στο Παρίσι, δεδομένου ότι το Τόκιο 2020 διεξήχθη χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας COVID-19. Όταν η τριάδα πανηγύρισε στο Τόκιο, ήταν σε ένα άδειο στάδιο υπό καταρρακτώδη βροχή. Για τις τρεις σπρίντερ, το Παγκόσμιο του 2023 στο Παρίσι ήταν μια ακόμα καλύτερη στιγμή, χάρη στον γαλάζιο ουρανό και τους οπαδούς που ζητωκραύγαζαν.
«Το καλύτερο μέρος του να αγωνίζεσαι στο Παρίσι θα είναι το κοινό. Είμαι σίγουρη ότι το στάδιο θα είναι γεμάτο. Βλέπω ήδη μια διαφορά στην αγάπη του κόσμου και αυτό μου έδωσε πολλή ενέργεια. Είμαι λοιπόν σίγουρη ότι το Παρίσι 2024 θα είναι ένα σπουδαίο θέαμα, νομίζω ότι θα επαναλάβουμε αυτό το αποτέλεσμα (σ.σ. την τριάδα του βάθρου) στο Παρίσι. Το ελπίζω για όλες μας και για την Ιταλία, όπου πλέον θεωρούμαστε πραγματικά είδωλα».
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι Άγγελοι του Τσάρλι. Θα διαρκέσει για πάντα, επειδή ο ουρανός είναι μπλε και είμαστε όλοι στα μπλε», είπε η Κοντραφάτο.

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech