Οι δύο σημαντικές συσκέψεις για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Πέμπτη, Φεβρουάριος 7, 2019 - 10:31μμ

Δύο σημαντικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (Κολυμβητήριο «Πεπανός»), με θέμα την εκκίνηση της τελικής φάσης προετοιμασίας.

Στην πρώτη σύσκεψη που προήδρευσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Φώτης Σαραντόπουλος, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κ. Κατερίνα Μουρατίδου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των 2ων Μεσογειακών παράκτιων Αγώνων κ.κ.Πλάτων Μαρλαφέκας και Ηλίας Γρηγόρης, καθώς και τα στελέχη της ομάδας έργου.

Έγινε ενημέρωση για την έως τώρα προετοιμασία, ετέθησαν με ιεράρχηση τα άμεσα επόμενα βήματα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ορίστηκαν οι πρώτες προτεραιότητες ανά τομέα και τέλος αναλύθηκε η απόλυτη ανάγκη για ομαδική δουλειά. με πλήρη διαθεσιμότητα όλων, για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων.

Η σύσκεψη ήταν απόλυτα αποδοτική και πιστοποιήθηκε η διάθεση και αισιοδοξία όλων για να κερδηθεί το στοίχημα όχι μόνον για την Πάτρα αλλά και για όλη την Ελληνική αθλητική οικογένεια, ώστε οι 2οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες να αποτελέσουν παρακαταθήκη και κληρονομιά με πολλαπλά αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Στην δεύτερη σύσκεψη προήδρευσε ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κ. Κατερίνα Μουρατίδου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων κ.κ.Φώτης Σαραντόπουλος, Πλάτων Μαρλαφέκας και Ηλίας Γρηγόρης καθώς και οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Πατρέων , ο κ. Τάκης Πετρόπουλος και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Κώστας Καρπέτας.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της Διοργάνωσης και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα δοθούν στην Οργανωτική Επιτροπή 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για διεκδίκηση και φιλοξενία κι άλλων μεγάλων Διεθνών Διοργανώσεων μετά τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και εξήρε την εξαιρετική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και Θεσμούς της περιοχής.

Ο κ. Βασιλειάδης εξέφρασε την απόλυτη πίστη και αισιοδοξία του, ότι η Διοργάνωση θα είναι υψηλού επιπέδου, που πέρα από τα οφέλη που θα αφήσει στην ευρύτερη περιοχή, θα ξαναβάλει την Ελλάδα δυναμικά στην ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Μετά το πέρας των συσκέψεων δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ από τον Υφυπουργό κ. Γ. Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Φώτη Σαραντόπουλο και τον Γραμματέα της ΕΟΕ κ. Μανώλη Κολυμπάδη.

Έγινε ενημέρωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις συσκέψεις και γενικότερα την πορεία προετοιμασίας της διοργάνωσης και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Η σημερινή πλήρης δραστηριοτήτων ημέρα, καταγράφεται ως εκκίνηση της τελικής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων, για να μην χαθεί πλέον ούτε λεπτό και να εργαστούν με υψηλό επαγγελματισμό και μεράκι, συνεργασία και ομαδικότητα ώστε να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη της ΔΕΜΑ για την ανάθεση των αγώνων και ΜΑΖΙ με τους πολίτες της Πάτρας, να διοργανώσουν εξαιρετικούς αγώνες.

Υποστήριξη: SilkTech