Η Πάτρα αθλητικό επίκεντρο της Μεσογείου * Αισιοδοξία για τους Αγώνες

Πέμπτη, Φεβρουάριος 7, 2019 - 4:05μμ

Πολλές ειδήσεις έκρυβε η συνέντευξη Τύπου (7/2), που ακολούθησε τη σύσκεψη για τον έλεγχο της προετοιμασίας των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (Πάτρα 25 έως 31 Αυγούστου) στο «Αντώνης Πεπανός».

Σε αυτή μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Φώτης Σαραντόπουλος και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της ΕΦΟΕΠΑ, Μανώλης Κολυμπάδης.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις τους:

ΦΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έγινε η έναρξη της εφαρμογής των όσων απαιτούνται για να φτάσουμε σε καλούς αγώνες. Για μια Πάτρα που θα ακτινοβολεί διεθνώς. Υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, όμως προέχει η φειδώ στις δαπάνες. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Και ότι όφελος προκύψει θα είναι όφελος της πόλης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Έχουν ήδη δοθεί πολλές μικρές και σημαντικές μάχες. Σύντομα με το «μάστερ πλαν» θα ξέρουμε τα πάντα, ποιος, τι, γιατί και πόσο. Δεν ανησυχούμε για τις υποδομές. Η Πάτρα θέλουμε να είναι κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειο και κάθε χρόνο από το 2020 και μετά να έχουμε αγώνες παραλίας στην πόλη. Δουλεύαμε, δουλεύουμε και θα δουλεύουμε στο «κόκκινο». Εξαίρω τη συνεργασία ΓΓΑ - Δήμου αλλά και Περιφέρειας, που είναι ειλικρινής και μακριά από το προεκλογικό κλίμα. Λύνουμε πολλά ζητήματα, είναι οι πρώτοι μεγάλοι Αγώνες στην Ελλάδα μετά την κρίση και έχουμε πολλά να κάνουμε στο νέο καθεστώς, με νέα νοοτροπία, νέους νόμους. Τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν 740.000 ευρώ και 2 εκατομ. ευρώ αντίστοιχα. Δεν θα γίνει καμία ανάθεση, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ
Η ΕΟΕ είναι ο εγγυητής για τους καλούς αγώνες. Θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Απαιτείται πολλή δουλειά σε διάφορους τομείς.

* Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σε ερώτηση του sportin.gr αποκάλυψε πως το κόστος θα είναι περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Φώτης Σραραντόπουλος, σε μια πρώτη εκτίμηση, είπε πως περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες αναμένονται λόγω των αγώνων στην πόλη.
* Δεκαπενταμελής είναι η ομάδα που «τρέχει» τους αγώνες, αναμένεται σύντομα η στελέχωση με 100 ακόμα άτομα, ενώ άλλα 100 θα απαιτηθούν τις ημέρες των αγώνων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
* Με εισήγηση του ΠΕΑΚ, η μοναδική αθλητική εγκατάσταση που δεν έχει ονοματοδοτηθεί, το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, αναμένεται να πάρει το όνομα του «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ, δηλαδή «Κώστας Πετρόπουλος».
* Σε συνεργασία με την ΕΠΣΑ, όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Πάτρα θα ζητήσει το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος μπιτς σόκερ.
* Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δικαστικής διένεξης ΓΓΑ - Εργολάβου για το γήπεδο Προσφυγικών, επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και η ΕΠΣΑ θα χρηματοδοτηθεί για να ξαναγίνει λειτουργικό το «Ανδρέας Κάνιστρας».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech