Οι δύο δρόμοι του Θέμη Καλαθά-Απαντάει άμεσα στην Παναχαϊκή

Κυριακή, Ιανουάριος 20, 2019 - 7:07μμ

Την Πάτρα επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Θέμης Καλαθάς, που ενδιαφέρεται για το μέλλον της Παναχαϊκής. Ο ομογενής επιχειρηματίας μάλιστα βρέθηκε το Σάββατο στο γήπεδο της Αγυιάς για να παρακολουθήσει από κοντά τους «κοκκινόμαυρους» στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Πλατανιά.

Πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι όμως ο 37χρονος επενδυτής από την Παναχαϊκή;

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά. Η πορεία του οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ, βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Θέμης Καλαθάς. Αυτό σημαίνει πως «η Παναχαϊκή είναι καθαρή» και χωρίς υποχρεώσεις μη διακανονισμένες.

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό στην πορεία των διαπραγματεύσεων είναι, πως μοιάζει ειλημμένη η απόφαση των επιχειρήσεων της οικογένειας Καλαθά να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτό αφήνει να εννοηθεί τόσο ο ίδιος ο Θέμης Καλαθάς, όσο και το περιβάλλον του.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες της οικογένειας διαχειρίζονται από όλα τα της τα μέλη και όχι μόνο από τον ίδιο τον 37χρονο Ελληνοαυστραλό.

Αυτά συν την παρουσία ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Κώστας Κατσουράνης, είναι οι λόγοι που αποφάσισε ο ομογενής επιχειρηματίας να εξετάσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του με τα κοινά της Παναχαϊκής.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το σκέφτεται ακόμα, από την στιγμή που τα οικονομικά στοιχεία είναι καλά;

Η σημαντικότερη αιτία που προβληματίζει τον Θέμη Καλαθά, όπως βγαίνει από το περιβάλλον του, είναι η πολυφωνία που υπάρχει στην διοίκηση και οι ανοιχτές και εξόφθαλμες κόντρες των παρατάξεων στις οποίες χωρίζεται η Συμμαχία και τα διοικητικά της ΠΑΕ. Κοινώς ενώ βλέπει θελκτική την περίπτωση την Παναχαϊκής για επένδυση, έχει ακούσει μέχρι σήμερα, πολλές και διαφορετικές πλευρές και απόψεις, γεγονός που φυσιολογικά τον προβληματίζει. Δεν θα ήθελε να μπλέξει σε καμία περίπτωση με αντίπαλα  στρατόπεδα που μπορεί να του φέρουν εμπόδια στην επένδυση που σκοπεύει να κάνει, και όπως τονίζει χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να πάρει και το μέρος κανενός.

Η χθεσινή αποθέωση κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, από μερίδα οπαδών της Παναχαϊκής, ενίσχυσε την εντύπωση πως οι «κοκκινόμαυροι» είναι μία ομάδα με μεγάλη δυναμική, ενώ οι άνθρωποι της ΠΑΕ που συνομίλησε κατά την παρουσία του στην Αγυιά του έδωσαν να καταλάβει πως έχει μεγάλη σημασία, το να δοθεί μία απάντηση άμεσα, καθώς η Παναχαϊκή έχει αρκετά ανοιχτά ζητήματα.

Ο Θέμης Καλαθάς αναγνωρίζοντας για ακόμα μία φορά αυτή την ανάγκη, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει άμεσα, και με την επιστροφή  του στην Αυστραλία, την απάντησή του για το αν θα εμπλακεί με τα κοινά της Παναχαϊκής.

 

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech