Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μεγάλο φουνταριστό του ΝΟΠ

Τετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019 - 11:53πμ

Κηδεύτηκε το πρωί της Τετάρτης (20/2) στο κοιμητήριο Ζωγράφου, ένας από τους μεγαλύτερους πολίστες στην 90ετή ιστορία του ΝΟΠ, και όχι μόνο, ο Νίκος Μολόχας που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, συνεπεία καρδιαγγειακού προβλήματος στην Αθήνα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Νίκος Μολόχας υπήρξε μια ηγετική μορφή στην υδατοσφαίριση της Πάτρας και της Ελλάδας, με συνεχείς παρουσίες και διακρίσεις με τον ΝΟΠ και τις εθνικές ομάδες.

Η συμμετοχή και η ανάδειξη του από τις ομάδες του ΝΟΠ στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης με την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Μεξικό το 1968 (14η θέση) έχει τοποθετήσει το όνομα του με χρυσά γράμματα στις σελίδες της μακρόχρονης ιστορίας του ΝΟΠ και αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για τους επόμενους αθλητές του ΝΟΠ.

« Το ΔΣ του ΝΟΠ με αισθήματα βαθύτατης θλίψης εκφράζει τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος Νίκου Μολόχα. Με τιμή και θλίψη συμπαραστεκόμαστε στους οικείους του και αναλαμβάνουμε το έργο για την ανάδειξη της συμβολής του στην ένδοξη ιστορία του Ομίλου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΝΟΠ.

* Ο Νίκος Μολόχας ήταν Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης από την Πάτρα. Ήταν αθλητής του Ν.Ο. Πατρών όπου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 50 μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του Ομίλου, έπαιζε στην θέση του φουνταριστού. Από τον τύπο της εποχής αναφέρεται ως ο διάδοχος του Α. Γαρύφαλλου που θεωρούνταν ως τότε ο καλύτερος Έλληνας στην υδατοσφαίριση.
Το 1951 ήταν στην αποστολή και έπαιξε του Ν.Ο. Πατρών που έκανε περιοδεία στην Ιταλία παίζοντας με τις μεγάλες ομάδες της εποχής φιλικά παιχνίδια. Το 1964 είχε ενισχύσει για λίγες ημέρες τον Εθνικό Πειραιά σε αγώνες που έδωσε στην Βουλγαρία. Ο Μολόχας αγωνίστηκε με την εθνική αντρών από το 1957 ως το 1968. Το 1968 μάλιστα είχε συμμετάσχει με την εθνική στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968 όπου η εθνική αποκλείστηκε με 7 ήττες και μία νίκη. Το 1970 σαν προπονητής κάθισε για λίγους μήνες στον πάγκο του ομίλου.

* Ο Νίκος Μολόχας ήταν και ο πρώτος συλλέκτης καρτ-ποστάλ της Πατρας που επίμονα από το 1960 περίπου συγκέντρωνε όλες τις πατρινές καρτ ποστάλ που κυκλοφορούσαν στην τότε περιορισμένη συλλεκτική αγορά. Από το 1985 συνεργαζόταν με το περιοδικό ''ΣΥΛΛΟΓΕΣ'' και τον Αργύρη Βουρνά, το 1997 άρχισαν να κυκλοφορούν βιβλία για της κάρτες της πόλης του,την πόλη που τόσο αγάπησε. Εκδόθηκαν πάνω από 20 βιβλία σχετικά με την Πάτρα και τις κάρτες, ταξινομημένες ανά έκδοτη και θέμα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech