Ο Τάκης Πετρόπουλος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας «Πατρέας»

Δευτέρα, Νοέμβριος 6, 2023 - 9:30μμ
Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 90 άνδρες και γυναίκες ξιφομάχοι από διάφορες περιοχές της χώρας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας «Πατρέας» στο ξίφος μονομαχίας, που διοργάνωσε ο Αχαϊκός Σύλλογος Ξιφασκίας «Μέγας Αλέξανδρος» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ) και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων.

Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 90 άνδρες και γυναίκες ξιφομάχοι από διάφορες περιοχές της χώρας και όπως επισήμανε ο προπονητής του Πατρινού συλλόγου Αλέξανδρος Λεβαντίδης «Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης πραγματοποιήθηκε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός στην ξιφασκία και αυτό έγινε με την αμέριστη κι έμπρακτη στήριξη του Δήμου Πατρέων, τον οποίο κι ευχαριστούμε».

Τους αγώνες παρακολούθησε, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος είχε συνομιλίες με στελέχη της ομοσπονδίας, του Πατρινού συλλόγου και αθλητές.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε: «Παρά το γεγονός ότι η Ξιφασκία γνώρισε ως άθλημα παγκόσμια εξάπλωση από τα τέλη του 18ου αιώνα με τον εκσυγχρονισμό της από την Ιταλία αρχικά, τη Γαλλία αργότερα αλλά και την Ισπανία, ότι μαζί με το στίβο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και την ενόργανη είχε παρουσία σε όλες τις σύγχρονες Ολυμπιάδες και ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δύναμη, στην πόλη μας δεν είχαν ευοδωθεί οι προσπάθειες πρωτοπόρων συμπολιτών μας για την ανάπτυξη της, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990. Ο Αχαϊκός Σύλλογος Ξιφασκίας «Μέγας Αλέξανδρος» άλλαξε τα δεδομένα και ξανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης του θεαματικού αθλήματος στην Πάτρα. Αυτό που χρειαζόμαστε ως πόλη είναι κατάλληλες σύγχρονες δημόσιες υλικοτεχνικές υποδομές και επαρκείς υλικοτεχνικούς εξοπλισμούς που οφείλει να χρηματοδοτήσει η Πολιτεία  από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να αξιοποιηθούν και οι δυνατότητες συμβολής του Δήμου».

DSC_4119

Υποστήριξη: SilkTech