Ο πατρινός Τότης Φαφούτης και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον Π. Γιαννακόπουλο

Παρασκευή, Απρίλιος 17, 2020 - 4:01μμ

Το συγκινητικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Παύλου Γιαννακόπουλου έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ντοκιμαντέρ που έφτιαξε ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

Στο βίντεο που είναι διάρκειας μιας ώρας, μιλούν για τον ιστορικό ηγέτη του συλλόγου μέλη της οικογένειάς του, προπονητές και παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και οπαδοί.

Ο πολύ αγαπητός και διακεκριμένος σκηνοθέτης της Πάτρας, Παναγιώτης Φαφούτης ανέλαβε να σκηνοθετήσει για λογαριασμό της ομάδας του Παναθηναικού το ντοκιμαντέρ για την ένδοξη αθλητική προσφορά του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος αποχαιρέτησε το επίγειο μπάσκετ τον Ιούνιο του 2018.

Η ταινία διαρκεί μια ώρα περιλαμβάνοντας σημαντικό αρχειακό υλικό με φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιεύματα  και βέβαια στιγμιότυπα από τις σπουδαίες νίκες της ομάδας. Περιλαμβάνονται βέβαια και συνεντεύξεις παικτών, προπονητών, παραγόντων, συνεργατών του Παύλου Γιαννακόπουλου και βέβαια δεν λείπει από το ντοκιμαντέρ, ο διάδοχός του, ο γιος του Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 Η ταινία θα κυκλοφορήσει μαζί με συλλεκτικό λεύκωμα για την κληρονομιά του κορυφαίου παράγοντα του «τριφυλλιού». Όπως μας εξήγησε ο Παναγιώτης Φαφούτης, από το ντοκιμαντέρ προκύπτει ότι «ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά αγαπητός και καθολικής αποδοχής. Ενδιαφερόταν πρωτίστως για τον άνθρωπο, είχε ήθος και έψαχνε για ήθος σε αθλητές και συνεργάτες δίπλα του». Για τις ανάγκες της όλης παραγωγής ο πατρινός κινηματογραφιστής ήρθε σε επαφή με μεγάλα ονόματα του μπάσκετ- Διαμαντίδης, Αλβέρτης, Βράνκοβιτς, Ομπράντιβιτς, Ιτούδης, κ.α.- που εμφανίζονται στο φιλμ. Θ

υμίζουμε πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος εισέβαλε στον κόσμο του μπάσκετ το 1987 απογειώνοντας τον Παναθηναικό στην Ευρωλίγκα. Υποδέχθηκε στην Ελλάδα παγκόσμιους stars του αθλήματος ανεβάζοντας τη χώρα μας στο διεθνές προσκήνιο του ενδιαφέροντος. 

Δείτε το βίντεο:

Υποστήριξη: SilkTech