O ΠΑΟΚ πήρε το αήττητο του Ολυμπιακού!

Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020 - 10:43μμ

Μετά από 43 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα, καθώς έχασε 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, δύο μόλις παιχνίδια πριν ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ του ΠΑΟ από το 1964 και του ΠΑΟΚ από πέρυσι!

To γκολ του Μιχάι στο 90ό λεπτό έκρινε την αναμέτρηση. Στο 95 δεν μετρησε γκολ του Ολυμπιακού: 

Η φάση ξεκίνησε με τον Μπρούνο να βγαίνει από αριστερά, να περνά τον Ροντρίγκο και να βγάζει προς τα μέσα. Ο Σισέ νικά τον Πασχαλάκη, έκανε το σουτ, ο Χασάν πεσμένος στο έδαφος μαζί με τον Μιχαηλίδη σκοράρει. Ο Αιγύπτιος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, καθώς καλυπτόταν από έναν μόνο αμυνόμενο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 85

2. ΠΑΟΚ 71

3. ΑΕΚ 68

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-3

Η ΑΕΚ που είχε το βαθμολογικό κίνητρο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 με τους πράσινους να εμφανίζονται κουρασμένοι λόγω του κοντού ρόστερ, τους κίτρινους να το εκμεταλλεύονται και να οδηγούν το τριφύλλι σε λάθη που στοίχησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ είχε το κίνητρο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ νικώντας με 3-1 τους πράσινους βάζοντας τέλος σε ένα σερί 14χρόνων που οι κίτρινοι είχαν να κερδίσουν εκτός έδρας το τριφύλλι, από το 2006 έως και την Κυριακή το βράδυ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του τριφυλλιού, λόγω του κοντού ρόστερ και των αρκετών απουσιών, ιδίως στο δεύτερο μέρος και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε λάθη που στοίχησαν. Στο πρώτο μέρος όμως οι γηπεδούχοι όμως θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, πλήρωσαν την αστοχία τους και αν είχαν πάρει προβάδισμα ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (85' Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88' Κολοβός), Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Μακέντα, Καμπετσής (46' Περέα).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90' Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (81' Οικονόμου), Μάνταλος (90' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

Σκόρερ: 16' Κουρμπέλης/8' Τσιγκρίνσκι, 43' Ολιβέιρα, 90+4' Βέρντε

Κίτρινες: 67' Κολοβέτσιος, 68' Μακέντα/59' Παουλίνιο

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)

4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Διαιτητής VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Διπλό παραμονής για τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη με την ομάδα του Αγρινίου να επικρατεί με 2-0 του Πανιωνίου με σκόρερ τους Μπαϊρόβιτς και Τζανακάκη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε το πρώτο της διπλό τη φετινή σεζόν και ουσιαστικά εξασφάλισε πως δεν θα υποβιβαστεί απευθείας αλλά ακόμα και αν χάσει την τελευταία αγωνιστική των playouts θα έχει ευκαιρία να μείνει στην κατηγορία μέσω του μπαράζ.
Από την αλλη ο Πανιώνιος που ηττήθηκε δεν υποβιβάστηκε ακόμα μαθηματικά, καθώς έχασε και η Ξάνθη, αλλά δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ακρίτες την τελευταία αγωνιστική ώστε να πάει τουλάχιστον στο μπαράζ παραμονής.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
7. Αστέρας 42
8. Ατρόμητος 41
9. ΑΕΛ 35
10. Λαμία 34
11. Βόλος 31
12. Παναιτωλικός 26
--------------------------
13. Ξάνθη 23
---------------------------
14. Πανιώνιος 22

Υποστήριξη: SilkTech