Ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα Σύρου των Παπαδόπουλου και Αχιλλεόπουλου στον τελικό του Λιγκ Καπ

Πέμπτη, Δεκέμβριος 13, 2018 - 11:51πμ

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη (χρονικά) ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», αποκλείοντας τον Κυπελλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ, του οποίου επιβλήθηκε (με ανατροπή) 3-1 στο κλειστό του Ρέντη. Αντίπαλος της πειραϊκής ομάδας στον (διπλό) τελικό θα είναι ο Φοίνικας Σύρου που στο δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό νίκησε στην Ερμούπολη την ΑΕΚ με 3-2.

Η ομάδα των Κυκλάδων προκρίθηκε σε τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην Ιστορία της, μετά το 2012 και το 2014 και στους διπλούς τελικούς θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 23 Ιανουαρίου και ο δεύτερος τρεις ημέρες αργότερα, στο «Μελίνα Μερκούρη».

Το επόμενο ραντεβού του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ανανεώθηκε για το προσεχές Σάββατο στην Πυλαία, για το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Volley League.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 με πρωταγωνιστές Τζούριτς και Φιλίποφ, που επέστρεψαν για πρώτη φορά στο Ρέντη μετά την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό. Με τον Χιμένες βασικό ακραίο και τον Εφραιμίδη λίμπερο αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και με καλή εμφάνιση, ο «Δικέφαλος» πήρε το 1ο σετ.

Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε την υποδοχή και με πρωταγωνιστή τον πασαδόρο του (Τερβαπόρτι) και εντυπωσιακό σερβίς, δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ και κυριάρχησε στα υπόλοιπα τρία σετ. Σμιτ και Ράουβερντινκ σήκωσαν το βάρος της επίθεσης, ενώ ο Μπέμε κυριάρχησε σε σερβίς και μπλοκ.

Τα σετ: 23-25, 25-19, 25-17, 25-21.

Η αναμέτρηση στο κλειστό της Ερμούπολης ήταν εντυπωσιακή σε εξέλιξη, με τους Εβάντρο, Φίλιο και Ντόκιτς να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση και να κερδίζουν στα σημεία την ΑΕΚ, η οποία είχε πρωταγωνιστή τον Στοΐλοβιτς.

Ο Φοίνικας, μετά από τρεις ήττες στο τάι μπρέικ στο πρωτάθλημα, κατάφερε να πάρει νίκη με το ίδιο σκορ και μαζί μία ιστορική πρόκριση, που του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο στη διοργάνωση, μετά το 2012.

Τα σετ: 18-25, 26-24, 27-29, 25-19, 15-12.

Ο Πατρινός ακραίος του Φοίνικα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (που είχε 9 πόντους με 7/28, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 64%υπ., 31%αρ. / Αχιλλεόπουλος (λ. - 67%υπ., 50%υπ.), σχολίασε:

«Πιστεύω πως και σήμερα δεν είχαμε την απόδοση που έπρεπε καθώς σε κάποια κομμάτια του αγώνα χάνουμε την ψυχραιμία μας. Παρόλα αυτά δείξαμε σθένος στο πέμπτο σετ και πήραμε επιτέλους το ματς και σπάσαμε τη δεισιδαιμονία που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια.

Πιστεύω πως κλειδί ήταν στο τρίτο σετ, όταν ήμαστε μπροστά με 17-14, όμως καταφέραμε να το χάσουμε και να στείλουμε ένα ακόμη ματς σε πέμπτο σετ».

Υποστήριξη: SilkTech