Το νταμπλ μεταλλίων του εξαιρετικού Κωνσταντίνου Κουτράκου (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Αύγουστος 16, 2020 - 8:00μμ

Εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών ο Κωνσταντίνος Κουτράκος της Ολυμπιάδας.

Ο 22χρονος εμποδιστής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπ. των νέων, ενώ ήταν 3ος στους άνδρες! Η επίδοσή του, 52.33, είναι ατομικό ρεκόρ και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στην κατηγορία του, στην Αχαΐα.

Ο Κουτράκος γεννήθηκε στην Σπάρτη και ξεκίνησε τον στίβο στην Ε' Δημοτικού, στον Σπαρτιατικό με την Αγγελική Ανδρακάκου. Παράλληλα έπαιζε και μπάσκετ, αλλά και ποδόσφαιρο, μέχρι το γυμνάσιο οπότε και αφοσιώθηκε στον στίβο.

Επέλεξε ένα ατομικό άθλημα επειδή εκεί μπορούσε να βάλει στόχους, να ξεπερνά τα όριά του και να γίνεται καλύτερος! Έκανε μήκος, ύψος, ταχύτητες, μα τα εμπόδια έμελε να είναι το αγώνισμά του.

Τελειώνοντας το Λύκειο μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μετακόμισε στην Πάτρα, παίρνοντας μεταγραφή στην Ολυμπιάδα (προπονήτριά του πλέον η Ντίνα Μπορνιβέλλι). Συνέχισε τον πρωταθλητισμό με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δικαιώθηκε με τα πρώτα δύο μετάλλιά του σε πανελλήνια πρωταθλήματα (είχε κι ένα χάλκινο το 2015 στο Σχολικό).
Εχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπ. 52.33 και στα 400μ. (i) 50.41. Eίναι πολύ κοντά στο να γίνει ο κορυφαίος εμποδιστής όλων των εποχών στην Αχαΐα, το σχετικό ρεκόρ είναι 51.57 και το κατέχει, ακόμα, ο Βασίλης Ριχάνης της Ολυμπιάδας από το 2001, όταν ο Κουτράκος ήταν 3 ετών.

Ρωτήθηκε για τους στόχους του και απάντησε με τρόπο που δεν άφηνε αμφισβήτηση: «Οι στόχοι μου στον στίβο μπαίνουν κάθε χρόνο, δεν μπορώ να βάλω μακροπρόθεσμους. Θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος και τη νέα χρονιά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο», απάντησε, καθώς όλα είναι πιθανά με τις σπουδές του, ενώ πρόσθεσε πως σύντομα θα πάει Στρατό.

Θεωρεί καλύτερη στιγμή του την πρόσφατη κούρσα του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και χειρότερη, στο πανελλήνιο παιδικό όταν ήταν Β' Λυκείου, σε μια χρονιά που ήλπιζε για μετάλλια, μα χτύπησε σε ένα εμπόδιο και έσπασε το χέρι του.
Θαυμάζει τον Αμερικανό Ράι Μπέντζαμιν (3ος όλων των εποχών με 47.02) ενώ δεν θα ξεχάσει ποτέ την κούρσα του Νοτιοαφρικανού Γουέιντ Φαν Νίκερκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 όταν με 43.03 έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Ο Κωνσταντίνος Κουτράκος είναι φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, στο 5ο έτος με εξειδίκευση στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας. Σκοπεύει να ασχοληθεί με τον τομέα αυτό, σίγουρα με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τον βοήθησαν, και ειδικότερα στις προπονήτριές του και στην Ντίνα Μπορνιβέλλι, στην Ολυμπιάδα και στους εφόρους στίβου, Πέτρο Μαντά και Γιώργο Καρέλα, στον φυσικοθεραπευτή του Βασίλη Παπαγεωργοπούλο, στην οικογένειά του και -ως γνήσιος τύπος «έξω καρδιά»- στους φίλους του!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech