Νίκος Μοσχοβάκης: Το δυνατό χαρτί της Παναχαϊκής για την παραμονή

Δευτέρα, Φεβρουάριος 7, 2022 - 8:00πμ
Η τρομερή σεζόν του 40χρονου σκόρερ

Δίχως πάσα αμφιβολία, η Παναχαϊκή -η άτυπη πρωταθλήτρια στις αναβολές στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής- δεν έχει εκκινήσει καθόλου καλά τη θητεία της στον 1ο όμιλο της λίγκας, καθότι μετά από 8 παιχνίδια -και μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία- βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις μια επιτυχία (13% επιτυχία), ενώ ακόμα και αν είχε κερδίσει το ματς λιγότερο που της αναλογεί δεν θα είχε καταφέρει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού στις τοπικές κατηγορίες.
Ωστόσο, με έναν ολόκληρο γύρο να εκκρεμεί, μια όχι και τόσο θρυλική διαφορά από τη σωτηρία (-3 βαθμοί από την πρώτη πεντάδα) να υφίσταται αλλά και τον... αιώνιο έφηβο Νίκο Μοσχοβάκη σε τέτοια κατάσταση, όλα μπορούν να αλλάξουν!
Ο 40χρονος γκαρντ, σε μια ακόμα χρονιά με την αρμάδα της Πάτρας, διανύει μια εκ των κορυφαίων σεζόν στην καριέρα του αποτελώντας την κυριότερη πηγή ουσίας και ηγετικότητας στο αχαϊκό συγκρότημα, που μετά το περσινό 3/3 πριν τη διακοπή που επέβαλε στις εθνικές κατηγορίες ο κορονοϊός δυσκολεύεται αρκετά φέτος.
Συγκεκριμένα, αριθμεί συνολικά 112 πόντους ήτοι 14 ανά βραδιά (κορυφαία επίδοση από το 2017 σύμφωνα με την ΕΟΚ) σε οκτώ παιχνίδια την τρέχουσα χρονιά, την ίδια στιγμή που έχει ευστοχήσει σε 13 μέχρι στιγμής τρίποντα (2 ανά βραδιά), κάτι που σημαίνει πως είναι ο κύριος υπεύθυνος για το 22% των συνολικών πόντων της ομάδας του (112 από τους 501 συνολικά).
Μάλιστα, παρότι εκκίνησε το πρωτάθλημα με μόλις 10.5 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα 4 ματς (0-4 η Παναχαϊκή σε αυτό το διάστημα), έχει καταφέρει να εκτινάξει την απόδοσή του στους 17.5 στα τελευταία 4 παιχνίδια του, όντας σε τρομερή φόρμα από τον περασμένο Δεκέμβριο!
Τι έγινε τότε;
Ο Νίκος Ζίζηλας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Πατρινών, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του μετρούν μεν μόλις μια νίκη σε τρία ματς, αλλά είναι άκρως ανταγωνιστικοί στα περισσότερα εξ αυτών, με τη συνολική διαφορά πόντων να έγκειται μόλις στο -10 (-2.5 ανά βραδιά).
Σε αυτό το διάστημα, ο Μοσχοβάκης έχει πετύχει το 27% των εν γένει πόντων της ομάδας του (τους 70 από τους 262), όντας τρομακτικά καίριος και ουσιαστικός και για το ευρύτερο καλό και όχι μονάχα το ατομικό.
Το κακό για την Παναχαϊκή είναι το γεγονός πως μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου θα δώσει 2 αγώνες με τους Καλαμάτα και Αίολο Αγυιάς -εκ των φαβορί δηλαδή για την άνοδο στη Β' Εθνική.
Το καλό -σε γενικές γραμμές- είναι το γεγονός πως από την 4η αγωνιστική του Β' Γύρου μέχρι και την 8η καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια των 7ης, 8ης, 6ης και 9ης ομάδων της λίγκας.
Και με τέτοιο φορμάρισμα από τον Νίκο Μοσχοβάκη, ποιος μπορεί να τη ξεγράψει;

basketblog.gr

Υποστήριξη: SilkTech