Νίκες για Γλαύκο/Εσπερο και Παναχαϊκή

Δευτέρα, Οκτώβριος 31, 2022 - 12:04πμ
Γ' Εθνική μπάσκετ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Γλαύκος Έσπερος! Σχεδόν 20 μέρες μετά την πρώτη του διαχρονικά επιτυχία στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών κόντρα στην Ερμιονίδα, ο Γλαύκος Έσπερος έφτασε σήμερα και στο πρώτο του σερί νικών στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών, με την ομάδα της Πάτρας να κάμπτει την αντίσταση του νεανικού και μαχητικού Προμηθέα 2014 εκτός έδρας με 64-59 για την 4η στροφή του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής!

Παρά τη μεγάλη διαφορά σε επίπεδα βάθους και εμπειρίας, οι νεαροί παίκτες των νεοφώτιστων έδωσαν τη δική τους μάχη και προσπάθησαν να κοιτάξουν στα μάτια τους φιλοξενούμενους (11-8 στο 4′, 19-21 στο 10′, 38-42 στο ημίχρονο), οι οποίοι αν και δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ και μετά την ανάπαυλα, από ένα σημείο και μετά κατάφεραν να ξεφύγουν έστω και οριακά στον πίνακα του σκορ βρίσκοντας από κοντά δύο καλάθια στο 38′ για το 56-61 και να φτάσουν εν τέλει στο τρίτο τους ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Ουσιαστικά, αυτή ήταν την ίδια στιγμή και η 4η ήττα σε ισάριθμα ματς για την ομάδα του Προμηθέα 2014, ο οποίος καλείται να δώσει μάλιστα τις επόμενες δύο εβδομάδες δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Καλαμάτα (εκτός έδρας) και Νήαρ Ηστ (εντός έδρας).

Νέα νίκη για την Παναχαϊκή! Μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον ΚΑΟ Κορίνθου, η Παναχαϊκή κατόρθωσε στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι της να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα λυγίζοντας τον σκληρό Πήγασο με 79-54 στην Πάτρα.

Πλέον, οι Πατρινοί, που δυσκολεύτηκαν σε πολλά και διαφορετικά σημεία του αγώνα κόντρα στους νεοφώτιστους που παρά το γεγονός πως δεν έχουν ακόμα στο ενεργητικό τους κάποια νίκη έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τις εντυπώσεις για το πολύ δυναμικό και δυσκολοκατάβλητο τρόπο παιχνιδιού τους, κατάφεραν να φτάσουν τους 7 βαθμούς με την τρίτη τους φετινή νίκη αλλά και πρώτη μετά από 14 ημέρες και αναχωρούν για την Αθήνα για τον πρώτο τους μετά από πολλά χρόνια αγώνα επί εδάφους πρωτεύουσας κόντρα στην ΚΑΠ με τη ψυχολογία σε πολύ μεστά επίπεδα.

Πρώτη νίκη για την Ερμιονίδα! Ο ΑΟ Ερμιονίδας έσπασε μετά από τέσσερις απόπειρες το ρόδι στι φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής έπειτα και από την εύκολη νίκη του επί της Γαλήνης με 71-64, με τους Αχαιούς να μη μπορούν να συνεχίσουν στο μομέντουμ που είχαν χτίσει από την περασμένη στροφή και το μεγάλο διπλό στο Άστρος!

Αναφορικά με τους νικητές τώρα, μετά και τον αρκετά περιπετειώδη τρόπο με τον οποίον έσωσαν την περσινή σεζόν στον 3ο όμιλο της λίγκας αλλά και τις τρεις σερί ήττες, ήρθε η ώρα για ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο. το οποίο και τους ανεβάζει στους 5 βαθμούς και το 1-3.

Από την άλλη μεριά, η Γαλήνη μάζεψε κάπως τη διαφορά στο τέλος και κέρδισε τουλάχιστον κάτι τόσο εν όψει της ρεβάνς του Φεβρουαρίου όσο και για το εν γένει +/- της που πλέον έγκειται στο -29 σε τέσσερα ματς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 26/10

Καλαμάτα 80 – Καλαμάτα 59-47

Κυριακή 30/10

Προμηθέας 2014 – ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου 59-64
Δίων Κυπαρισσίας – Νήαρ Ηστ 69-66
ΚΑΟΚ – ΚΑΠ 84-76
Παναχαϊκή – Πήγασος Θυρέας 79-54
Ερμιονίδα
 – Γαλήνη 71-64

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (6/11):

Νήαρ Ηστ – Καλαμάτα 80
Καλαμάτα – Προμηθέας 2014
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου – ΚΑΟΚ
ΚΑΠ – Παναχαϊκή
Πήγασος Θυρέας – Ερμιονίδα
Γαλήνη – Δίων Κυπαρισσίας

Υποστήριξη: SilkTech