Μπαίνει άμεσα στην Παναχαϊκή ο Δημήτρης Δρόσος-Το προφίλ και το... βεβαρημένο παρελθόν του

Τρίτη, Δεκέμβριος 18, 2018 - 11:57μμ

Νέα τοποθέτηση έκανε ο Δημήτρης Δρόσος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Παναχαϊκή Συμμαχία. Ανέφερε ότι για να πάρει το μάνατζμεντ θα βάλει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 185 χιλιάδες ευρώ και υποστήριξε ότι αν βρεθεί καλύτερη πρόταση, τότε ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, παίρνοντας όσα χρήματα έχει βάλει.

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τους μετόχους, ο Δρόσος δηλώνει σήμερα ότι είναι έτοιμος να μπει στην ομάδα και από αύριο.

Ανακοίνωσε πως θα καλύψει από αύριο σταδιακά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 185.000 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε δημόσια ότι αν ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας ή κάποιος άλλος μέτοχος, φέρει επίσημη πρόταση είτε από επιχειρηματία ή από εταιρεία και είναι σοβαρή, θα αποχωρήσει από την ομάδα με μοναδική προϋπόθεση να του επιστρέψουν όσα χρήματα έχει δαπανήσει μέχρι εκείνη την μέρα. Τόνισε ότι ο Γρηγόρης Γεωργάτος είναι από τις πρώτες του επιλογές.

Μερικές από τις τοποθετήσεις του στον αέρα του sportfmpatras:

«Δηλώνω και δεσμεύομαι ότι όποια κατάληξη και αν έχουν οι προσπάθειές μας για συνεργασία, εγγυώμαι στον κύριο Μαρλαφέκα ότι αν βρει λύση που την πιστεύει και είναι σοβαρή, να μου δώσουν όσα χρήματα έχω δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και την άλλη μέρα θα πάω στην κερκίδα να χειροκροτώ κι εγώ.

Αν οι Σύμμαχοι και ο κόσμος μετά από 15 ημέρες βρουν εταιρεία ή Συμμάχους και συμφωνήσουν, άσχετα αν έχω πληρώσει για να τρέχω την ομάδα για να μην καταστραφεί, γιατί είναι στα πρόθυρα να χάσει όλη τη χρονιά, δεσμεύομαι να κάνω ένα βήμα πίσω και να μου δώσουν μόνο την αξία των χρημάτων που θα έχω δώσει.

Φτάσαμε λίγο πριν διαλυθεί η Παναχαϊκή. Μπορώ να προσφέρω σταθερότητα, να ηρεμήσει η ομάδα. Δεν πήγα να κάνω αντιπρόταση κόντρα στον κύριο Παπαγεωργίου. Αν τα βρει, ευχαρίστως. Ούτε θα μπω σε δημοπρασία. Θέλω να εγγυηθώ, αν μου επιτρέπεται η λέξη, όσο διάστημα χρειάζεται να πατήσει στα πόδια της η Παναχαϊκή, να είμαι εκεί.

Θα καλύψω το μετοχικό κεφάλαιο για να μην έχει πρόβλημα η Παναχαϊκή. Αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι έχουν βάλει απίστευτα χρήματα για τις κατηγορίες που έπαιζε. Αγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ. Αξίζει να χαλάσεις τόσα και να είσαι 8ος ή 10ος; Μ' αυτά μπορείς να φτάσεις στην Α' κατηγορία. Μην τα ρίχνουμε στους Συμμάχους. Έβαλαν χρήματα. Τους είπα ότι δεν αξίζει σε αυτούς να φύγουν γρήγορα ή να έχουν κουραστεί.

Ξέρω ότι υπάρχουν προσωπικά προβλήματα μεταξύ τους. Πρέπει να είμαστε λογικοί, να κοιτάξουμε την εταιρεία μας. Πρέπει να αφήσουμε έξω από την Παναχαϊκή δημαρχεία, επιμελητήρια, τραγουδιστές. Θα καλύψω μετοχικό κεφάλαιο, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα καλύψω 185 χιλιάδες τις επόμενες ημέρες. Ο όρος που έχω θέσει είναι να υπάρχει ομόνοια μεταξύ των Συμμάχων.

Εφόσον οι μέτοχοι είναι συνεπείς σε όσα λένε, εγώ θα είμαι εκεί. Μπορώ να εγγυηθώ ότι η Παναχαϊκή θα έχει τον χρόνο να προχωρήσω και το καλοκαίρι να βρει μία λύση που θα είναι... for ever. Τώρα η Παναχαϊκή σηκώθηκε και δεν θέλω να ξαναπέσει.

Αν επέλθει συμφωνία, θα τα ανακοινώσουμε. Είμαστε πολύ κοντά. Όποιος πιστεύει ότι η Παναχαϊκή δεν είναι έτοιμη, δεν είναι η ώρα της ή ότι θέλει χρόνο για να διεκδικήσει πρωταθλήματα στην α' κατηγορία, δεν είναι της φιλοσοφίας μου. Αν και όσο είμαι εκεί, δεν ξέρω, στόχος θα είναι το πρωτάθλημα. Ζω για τη μέρα που θα παίξουμε πάλι στην Α' Εθνική».

Ισχυρές είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στα social media, κυρίως λόγω του παρελθόντος του Δημήτρη Δρόσου. Τι λέει ο ίδιος όμως:

Προβληματίζεστε για τις επιφυλάξεις του κόσμου;

«Όχι, καθόλου. Ο κόσμος δεν με ξέρει. Κι εγώ και ο κόσμος θα βρούμε την επαφή. Θέλω ό,τι και αυτοί. Να δούμε την Παναχαϊκή να παίζει στην Α' κατηγορία».

Σας επηρεάζει ότι κάποια μερίδα οπαδών αντιδρά στο όνομα του Γεωργάτου;

«Ξέρω τη γνώμη της Πάτρας για όλους από πριν. Πάντα τη ζυγίζω. Δεν έπεσα από το φεγγάρι. Τον θεωρώ κεφάλαιο για την Πάτρα. Αδικήθηκε τότε με τον Μακρή. Θα ζυγιστούν όλα, αν αναλάβω και θα αποφασίσω».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

Σε φυλακή της Μάλτας, βρέθηκε το 2012 ο Δημήτρης Δρόσος ο οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ (500.000).

Ο Πατρινός επιχειρηματίας έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν το ελληνικό μπάσκετ με την ενασχόλησή του ως πρόεδρος, αρκετών ομάδων.

Ο Δημήτρης Δρόσος τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού μπάσκετ από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον έφερε στα παρκέ του μπάσκετ, όπως έλεγε το 2005 που έδινε σωρρηδόν συνεντεύξεις στα αθλητικά μέσα.

Τότε που αποφάσισε να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και να αποκτήσει τον Άλιμο που τότε αγωνιζόταν στην Α2 Ανδρών. Μεγαλεπήβολα σχέδια, μεγάλα λόγια, υψηλοί στόχοι για την ομάδα των νοτίων προαστίων που τελικά υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική κι ενώ ο Δρόσος υποστήριζε ότι δεχόταν πόλεμο από τους τοπικούς φορείς.

Η διάλυση του Σπόρτιγκ

Τελικά, πολλοί είχαν λαμβάνειν μετά το τέλος της σεζόν ενώ ο Έλληνας επιχειρηματίας ήδη είχε αρχίσει επαφές με το Σπόρτιγκ. Η ομάδα των Πατησίων, κατάφερε να ανέβει κατηγορία εκείνη τη σεζόν (2006-07), με προπονητή τον Άγγελο Κορωνιό και διοικητικό ηγέτη τον Δρόσο.

Κι ενώ το καλοκαίρι επικρατούσε πυρετός... διεργασιών για την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, ο Δρόσος αποφάσισε να αποχωρήσει όσο ξαφνικά είχε αναλάβει την ομάδα.

Όπως ήταν φυσικό, η ομάδα πάλεψε για να μείνει... ζωντανή, χωρίς όμως χρήματα και σχεδιασμό δεν μπορούσε να σταθεί στην Α1 Ανδρών. Το δυσάρεστο ήταν ότι διαλύθηκε και βρέθηκε να παίζει στη Γ' Εθνική μία ιστορική ομάδα, με τον 45χρονο φιλόδοξο επιχειρηματία να χρεώνεται αυτή την κατάσταση.

Κι επειδή, ο κ. Δρόσος ήταν ανήσυχο πνεύμα, βρήκε πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει την καριέρα του ως πρόεδρος ομάδων, στην ΑΕΚ.

Στην τελευταία έφερε και όλους τους παίκτες που είχε κλείσει για τον Σπόρτιγκ (!), αφήνοντάς την σύξυλη μετά από έναν χρόνο.

Μία απ' τα ίδια στον ΠΑΟΚ

Τον Ιούλιο του 2008, ανακοίνωσε την ανάληψη του 90% των μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Κι όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η τύχη του "δικεφάλου του Βορρά" δεν ήταν διαφορετική... Παρά τις δικές του διαβεβαιώσεις πως δεν θα παρατούσε την ομάδα, το έκανε επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Νωρίτερα πάντως, έλεγε... "Στον ΠΑΟΚ θέλω να μείνω, γιατί πιστεύω πως μπορεί να μου προσφέρει αυτά που ψάχνω. Δεν κοιτάζω να βγάλω χρήματα, γιατί θεωρώ πως στο μπάσκετ, με τα έσοδα που υπάρχουν, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, εκτός κι αν κλέψεις κάποιον".

Κι ενώ η κόντρα με την ΑΕΚ μαινόταν, από τη στιγμή που είχε αφήσει και οφειλές φεύγοντας, ο Δρόσος έφερνε τον Μουλαομέροβιτς στον ΠΑΟΚ για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Τελικά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2008 (21/12), επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας και με μία μεγάλη σε έκταση ανακοίνωση προσπάθησε να "χρυσώσει" το χάπι και να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από την ΚΑΕ.

"O Θεός όταν μας βλέπει να σχεδιάζουμε το μέλλον γελάει... Δυστυχώς η πορεία της υγείας μου ΔΕΝ μου επιτρέπει σε καμιά περίπτωση, όσο και αν το θέλω να συνεχίσω να ηγούμαι μίας τόσο μεγάλης Ομάδας σαν τον ΠΑΟΚ", ανέφερε τότε στο ξεκίνημα η εν λόγω ανακοίνωση.

Δύο μήνες αργότερα, οι συνεργάτες του κ. Δρόσου στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν επέτρεπαν οικονομικό έλεγχο από τον Ερασιτέχνη, βάζοντας σε υποψίες τους ανθρώπους της ομάδας που ήθελαν να κόψουν τους δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο.

Τα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη

Στις 19 Μαϊου του 2009, ο Δημήτρης Δρόσος απασχόλησε και πάλι τα ελληνικά ΜΜΕ, όχι γιατί αποφάσιζε να αναλάβει νέα ομάδα, αλλά γιατί συνελήφθη στη Μάλτα. Όπως και τώρα, έτσι και τότε το κατηγορητήριο ήταν υπεξαίρεση 500.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Δρόσος επικαλούμενος προβλήματα υγείας κατάφερε να βρεθεί στο νοσκομομείο, όπου είχε διακομιστεί από την πρώτη στιγμή. Το δικαστήριο άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του, ενώ ζήτησε και την δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Τον Φεβρουάριο του 2012, η Αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Δημήτρη Δρόσο, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, απάτης, απιστίας και κατάχρησης κατά το καθήκον.

Η σύλληψή του, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες, έγινε στο Παλαιό Φάληρο από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πολλοί άνθρωποι της showbiz τότε, κατήγγειλαν ότι τους είχε αποσπάσει μεγάλα ποσά με τη δικαιολογία πως θα τα επένδυε στο εξωτερικό. Οι μηνύσεις εκείνη την περίοδο έπεφταν βροχή κατά του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος από την πλευρά του, έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μέχρι που φτάσαμε στην Τετάρτη (5/9/12) που η αστυνομία της Μάλτας τον οδήγησε στη φυλακή για τους επόμενους 14 μήνες.

Το ποδόσφαιρο, η προπονητική και η εταιρεία στοιχημάτων

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 κι άρχισε να παίζει από μικρή ηλικία ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή. Ένας σοβαρός τραυματισμός του στέρησε την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του ως αθλητής, αλλά του άφησε το... απωθημένο με τον αθλητισμό.

Έτσι έβγαλε δίπλωμα προπονητή και για τρεις χρονιές έκατσε στον πάγκο του Εδεσσαϊκού, που αγωνιζόταν τότε στην Δ' Εθνική κατηγορία. Ωστόσο, τα χρήματα ήταν λιγοστά και όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να δουλέψει στη Γερμανία, δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Όσο βρισκόταν εκεί, του προτάθηκε να γίνει broker (αναλυτής αγώνων) και άρχισε να κερδίζει πακτωλό χρημάτων, επειδή όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του αρκετά χρόνια αργότερα "είναι μια δουλειά στην οποία πληρώνεσαι αδρά, ειδικά όταν είσαι καλός καθώς φέρνεις μεγάλα έσοδα στην εκάστοτε εταιρεία".

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είχε ήδη ιδρύσει τη δική του στοιχηματική εταιρεία στη Μάλτα, από την οποία κατηγορήθηκε πως υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ.

Υποστήριξη: SilkTech