Μαθημένος στα μετάλλια ο Αποστόλης Γκοτσόπουλος (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Αύγουστος 6, 2020 - 9:00πμ
Ο Αποστόλης Γκοτσόπουλος

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο ο Αποστόλης Γκοτσόπουλος της Ολυμπιάδας.

Ένα χρυσό μετάλλιο, ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος στα 4Χ400μ. και το Κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο παιδικό πρωτάθλημα είναι αν μη τι άλλο ένας εξαιρετικός απολογισμός.

Ο νεαρός αθλητής (γεν. Νοέμβριο 2003) είχε την πιο αποδοτική χρονιά στην μέχρι στιγμής καριέρα του. Κι αν είχε αποφύγει 1-2 λάθη τακτικής θα είχε ένα ακόμα μετάλλιο στο στήθος του, αυτό των 1.500μ. παίδων.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό 6 ετών, στη Θύελλα στην οποία αγωνίστηκε μέχρι πέρυσι. Παράλληλα από τα 13 του είχε ξεκινήσει στίβο στην Ολυμπιάδα, ύστερα από παρότρυνσή της γυμνάστριας του στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου, Ντίνας Μπορνιβέλλι, νυν προπονήτριάς του στην Ολυμπιάδα.
«Είναι άλλη η αίσθηση στο ατομικό άθλημα, διαφορετική η ικανοποίηση όταν τερματίζεις πρώτος σε μια κούρσα από ότι όταν κερδίζεις με την ομάδα στο ποδόσφαιρο», εξήγησε τα της ...«μεταγραφής»!

Η ποδοσφαιρική προϊστορία με τα πολλά κτυπήματα στα πόδια του, δεν του επέτρεψαν να μπει στο βάδην, κι έτσι η ημιαντοχή ήταν μονόδρομος. Αγαπημένο του αγώνισμα τα 1.500μ., όπου έχει ρεκόρ 4.05.33, ενώ δεν αποκλείεται να «μπει» και στα στιπλ.

Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνει την είσοδό του στη λίστα με τους πατρινούς χρυσούς πανελληνιονίκες του στίβου και μαζί ολιγοήμερη ξεκούραση. Σε μερικές εβδομάδες θα πάει στην Γ' Λυκείου και τα δύσκολα είναι μπροστά του. Έχει ως στόχο τη Σχολή Ανθυποπυραγών ή τα ΤΕΦΑΑ. Παράλληλα θα συνεχίσει τον πρωταθλητισμό με απώτερο στόχο να αγωνιστεί κάποια στιγμή με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

Χρωστάει πολλά ευχαριστώ στην οικογένειά του, που του έχουν δώσει τα πάντα, στην Ντίνα Μπορνιβέλλι, γιατί αυτή τον ανέδειξε, στο σωματείο του την Ολυμπιάδα, μα και στους συναθλητές του!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech