Κύπελλο Ελλάδας: Στο Ηράκλειο το Final 8 των Ανδρών και ο τελικός των Γυναικών

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024 - 11:00πμ
Ο Προμηθέας στις ομάδες που θα συμμετάσχουν

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (15-18 Φεβρουαρίου) και τη φετινή σεζόν, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Κρήτη.
Η είδηση ότι τα Δύο Αοράκια θα υποδεχθούν το Final Eight ήταν γνωστή, ωστόσο πλέον πήρε επίσημη μορφή, με την Ομοσπονδία να προχωρά στην σχετική ανακοίνωση. Θυμίζουμε πως ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με εκείνον των Ανδρών.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final Eight:
Παναθηναϊκός AKTOR
Ολυμπιακός
Προμηθέας Πάτρας
ΠΑΟΚ
Άρης
Περιστέρι bwin
ΑΕΚ Betsson
Πανιώνιος
Η κλήρωση σχετικά με τη θέση που θα καταλάβει ο Πανιώνιος, από την οποία θα σχηματιστούν τα ζευγάρια με την ακολουθία 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη 13:00.
Από τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα και Ελευθερία Μοσχάτου - Εσπερίδες θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Το μπάσκετ είναι γιορτή! Αυτό το μήνυμα στέλνουν σε όλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ΕΟΚ και ο Χρυσός Χορηγός της ΟΠΑΠ, μέσα από τη συνεργασία τους για μία ακόμη χρονιά. Το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών, η συνάντηση των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας, θα έχει και πάλι τη μεγάλη στήριξη του ΟΠΑΠ, όπως και ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών.
Το ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, και τον τίτλο θα διεκδικήσουν ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο Ολυμπιακός, ο Προμηθέας Πάτρας, ο ΠΑΟΚ mateco, ο Άρης Midea, το Περιστέρι bwin, η ΑΕΚ Betsson και ο Πανιώνιος, ο οποίος κατέκτησε το UNICEF Trophy για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Στις 15 και 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί, στις 17 Φεβρουαρίου οι ημιτελικοί και στις 18 ο μεγάλος τελικός.
Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει και το μπάσκετ Γυναικών! Στηρίζει την καινοτομία της ΕΟΚ να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών την ίδια ημέρα με τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών και δίνει και σε αυτόν τον αγώνα τίτλου... ονοματεπώνυμο: ΟΠΑΠ Κύπελλο Γυναικών!
Η συνέχεια θα γραφτεί στο παρκέ, σε ένα τετραήμερο που θα είναι γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ!"

Υποστήριξη: SilkTech