Κορυφαίος Ουκρανός τενίστας στον πόλεμο – «Θα μείνω στο Κίεβο μέχρι να νικήσουμε»

Πέμπτη, Μάρτιος 17, 2022 - 5:00μμ
Επέστρεψε στο Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με πάρα πολλούς μάλιστα που είχαν φύγει το προηγούμενο διάστημα, να επιστρέφουν πίσω για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.
Ενας από αυτούς είναι ο τενίστας Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, πρώην Νο. 13 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος γύρισε στο Κίεβο και δηλώνει έτοιμος να πολεμήσει τους Ρώσους.
Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο 33χρονος διηγείται με γλαφυρό τρόπο όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες.
Ο Ουκρανός αποκαλύπτει ότι μια μέρα πριν την έναρξη του πολέμου πήρε την αδερφή του και τη μητέρα και έφυγαν για την Τουρκία, όπου εκπαιδεύτηκε στο σημάδι από έναν πρώην στρατιωτικό για μία εβδομάδα.
Ο Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, ο οποίος στην καριέρα του είχε 444 νίκες σε 764 παιχνίδια (444/320) και κατέκτησε 13 τίτλους (3 ATP, 10 ITF), περιγράφει το ταξίδι που έκανε μέχρι να επιστρέψει στο Κίεβο, τονίζοντας ότι από την Τουρκία πήγε στην Αμερική, από εκεί στο Ζάγκρεμπ, μετέπειτα στην Πολωνία και στη συνέχεια οδικώς στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ένας... Γολγοθάς, αλλά δεν πτοήθηκε στιγμή και πλέον βρίσκεται στο Κίεβο και δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του. «Η αλήθεια είναι μαζί μας και αυτή είναι η γη μας. Θα μείνω στο Κίεβο μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως έναν «τρελό δικτάτορα».
Λίγες ώρες μετά το μήνυμα που ανέβασε στο Instagram, ο Ντολγκοπόλοφ δημοσίευσε ένα story, με τη φωτογραφία να δείχνει το όπλο, αλλά και τον υπόλοιπο στρατιωτικό οπλισμό που έχει αγοράσει ο Αλεξάντρ, ο οποίος συνόδευσε το ποστ με τη φράση: «Παλια ήταν ρακέτες, τώρα αυτό...».

Υποστήριξη: SilkTech