Κοινή δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου και του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ ενόψει του Χάποελ - ΑΕΚ

Τετάρτη, Απρίλιος 19, 2023 - 10:00πμ
Μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Λιόσια

Τεράστιες διαστάσεις πήραν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Game 2 της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Άνω Λιόσια.

Ενόψει του τρίτου αγώνα της σειράς, ο οποίος θα γίνει στο Ισραήλ (19/04, 19:00, COSMOTE SPORT 4) και θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στο Final Four του BCL, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο ομόλογός του, Αμιράμ Χαλέβι, προέβησαν σε μία κοινή δήλωση, προκειμένου να κατεβάσουν τους τόνους.
Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει: "Σχετικά με τις ταραχές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Θα θέλαμε εμείς, ως πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών μπάσκετ, να κάνουμε μια κοινή δήλωση για τις αξίες που υπηρετεί το άθλημά μας.

Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ και οι δύο ομοσπονδίες μας μπάσκετ, οι οποίες για πολλά χρόνια έχουν εξαιρετικές σχέσεις, πρέπει να τονίσουν ότι τα σπορ είναι μια γιορτή και ενώνουν τους ανθρώπους. Αυτό είναι που εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύουμε. Οι λίγοι ακραίοι και βίαιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επικρατήσουν έναντι των πολλών. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβραβεύουμε το «fair play».

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Amiram Halevy, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ισραήλ"

Υποστήριξη: SilkTech