Καταδίκη δις χρυσού Ολυμπιονίκη για βιασμό ανηλίκων

Παρασκευή, Απρίλιος 17, 2020 - 8:01πμ

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 1984 και της Σεούλ 1988, Πέτερ Σέιζενμπάχερ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων.

Το εφετείο της Βιέννης καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, έπειτα από μία μακρά δίκη, τον διπλό χρυσό Ολυμπιονίκη αλλά και παγκόσμιο πρωταθλητή του 1985 του τζούντο Πέτερ Σέιζενμπάχερ, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Ο 60χρονος Αυστριακός που ήταν ο πρώτος τζουντόκα που υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό του τίτλο, μετά το τέλος της αθλητικής του πορείας εργάστηκε ως προπονητής, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες βιασμού.

Ένα από τα θύματα του τον κατηγόρησε σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστη για τρία χρόνια και ξεκίνησαν όταν ήταν σε ηλικία 9 ετών. Ένα δεύτερο θύμα υποστήριξε ότι ήταν 13 ετών τη στιγμή της παρενόχλησης, ενώ ένα τρίτο έκανε γνωστή την απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη σε ηλικία 16 ετών κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού κάμπ.

Σημειώνεται ότι επειδή ο τζουντόκα δεν είχε εμφανιστεί στην αρχική δίκη το Δεκέμβριο του 2016 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύληψης. Τελικώς συλλήφθηκε από την Ουκρανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου είχε καταφύγει αρχικά ζητώντας άσυλο και μετά την απόρριψή του προσπάθησε να φύγει με ψεύτικα χαρτιά.

Πηγή: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech