Καλό σου ταξίδι Νάσο

Κυριακή, Φεβρουάριος 7, 2021 - 6:54μμ

Πιο φτωχή από σήμερα η δημοσιογραφία καθώς ο 58χρονος Νάσος Νασόπουλος νικήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (7/2) από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε, για 2η φορά την τελευταία 12ετία.

Δημοσιογράφος από νεαρή ηλικία, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ημέρα», ενώ πολύ πρώιμα, όντας ανήσυχο πνεύμα, έφτιαξε το πρώτο σάιτ στην Πάτρα και στην επαρχία, το thebest.gr.
Είχαν προηγηθεί πολλές επιτυχημένες εκδοτικές προσπάθειες, περιοδικών αλλά και βιβλίων.
Ευτύχησε να  δει to thebest.gr να γιγαντώνεται και να συγκαταλέγεται στα κορυφαία όλης της χώρας.
Υπήρξε γενναιόδωρος στη δουλειά του με όλους τους συνεργάτες του κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Λάτρης του αθλητισμού, διετέλεσε City Manager των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ενώ σχεδίασε τον φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας το 2019.
Ενταγμένος από μικρός στη σοσιαλδημοκρατία, είχε πάντα στα κείμενά του, ως κέντρο τον άνθρωπο.
Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, παντρεμένος δύο φορές, και είχε δύο γιους, τον Περικλή και τον Θάνο.
Όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του sportin.gr τον ευχαριστούμε για όλες τις παρακαταθήκες που μας άφησε. Kαλό σου ταξίδι Νάσο...

sportin.gr

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος.
"Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου. Πάλεψε γενναία και αναμφίβολα ο θάνατός του αφήνει κενό στους οικείους του και στη δημοσιογραφία" υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ.
Τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του εκφράζουν και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Πατρινού δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.
Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε σπουδαίος δημοσιογράφος και άνοιξε το δρόμο στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης με τη δημιουργία και τη γιγάντωση της ιστοσελίδας thebest.gr που υπήρξε πρωτοπόρος και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, όχι μόνο στην περιοχή της Αχαϊας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε επίσης φίλος του αθλητισμού και είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Τοξοβολίας που έγινε το 2018 στην Πάτρα και από τότε έγινε μέλος της οικογένειας της ελληνικής τοξοβολίας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Συναδινός και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια και τους οικείους του Νάσου, τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΣ, με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουν την απώλεια του συναδέλφου Νάσου Νασόπουλου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία, μόλις, 58 ετών.
Ξεκίνησε εκδίδοντας την τοπική μηνιαία εφημερίδα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ενώ κατόπιν άνοιξε με τον Γιώργο Σπαθαράκη την ημερήσια εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και την «ΕΒΔΟΜΑΔΑ».
Το 1988 με τον Φάνη Συναδινό δημιούργησαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΑΡΟΣ», μια εμβληματική δημοσιογραφική πρωτοβουλία, που γρήγορα κατέκτησε τεράστιο μερίδιο ακροαματικότητας. Παράλληλα συνέχισε την πολύπλευρη δημοσιογραφική του δραστηριότητα στον τηλεοπτικό σταθμό TELE-TIME, ενώ ανέλαβε και αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ»
Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάτρα, ως City Manager.
Ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός ενός από τα πρώτα site στην Περιφέρεια και τη χώρα, του thebest.gr. και κοινωνός των νέων τεχνολογιών στην ενημέρωση.
Πιστός στους κανόνες και στην ηθική της δημοσιογραφίας, υπηρέτησε απαρέγκλιτα τις αρχές του λειτουργήματος και διακόνησε σε σύγχρονους και νεότερους, τις θεμελιώδεις αξίες της δημοσιογραφίας.
Χαρακτηριστικό του ήθους, του πνεύματος και του αλτρουισμού που πάντα τον διέκρινε, είναι το γεγονός ότι ενώ αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλάνιζε, κύριο μέλημά του παρέμενε η καθημερινή ενημέρωση για όλους-ως ημερολόγιο -μέσα από την ιστοσελίδα thebest.gr, περιγράφοντας τη μάχη που έδινε. Δεν φοβήθηκε! Μέχρι και τη τελευταία στιγμή που οι δυνάμεις του επέτρεπαν ήταν δημοσιογράφος!
Με ανέσπερο σεβασμό, στον άνθρωπο, το δημοσιογράφο, το συνάδελφο, Νάσο σε αποχαιρετούμε και δε θα σε ξεχάσουμε
Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΠΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ συλλυπούνται θερμά την οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου καθώς και σε όλους εσάς και τη συμμετοχή μας στο πένθος σας.
Ήταν ένας ειλικρινής φίλος.
Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

Υποστήριξη: SilkTech