Ήρθε η ώρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Stratego

Παρασκευή, Αύγουστος 12, 2022 - 7:31πμ
Γιορτή στα Καλάβρυτα

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου ξεκινά η σπουδαιότερη διοργάνωση για το αγωνιστικό Stratego, στην πόλη των Καλαβρύτων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πέτρινο Δημοτικό κτίριο, υπό την ευθύνη της ISF και της Patras Stratego Team, την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, την συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Ύστερα από απουσία 2 ετών, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, η κορυφαία διοργάνωση έρχεται στην Ελλάδα και όλα είναι πλέον έτοιμα για ένα αξέχαστο τετραήμερο αγώνων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι παίκτες από όλο τον κόσμο, ενώ χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου είναι το γεγονός πως συνολικά οι παίκτες που θα συμμετέχουν φέτος έχουν κατακτήσει 9 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Νόησης και 19 Εθνικά Πρωταθλήματα.

Αγωνιστικά, την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα ανοίξει την αυλαία η κατηγορία Barrage. Η συγκεκριμένη κατηγορία παίζεται με 8 πιόνια για κάθε παίκτη και χαρακτηρίζεται από την γρήγορη εξέλιξη των αγώνων.

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου, έρχεται το σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης. Η κατηγορία Senior που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διεξάγεται με τα 40 πιόνια και αναμένεται υψηλότατος ανταγωνισμός.

Την Κυριακή το μενού περιλαμβάνει το τουρνουά εθνικών ομάδων, την κατηγορία Junior, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος παίκτες έως 14ων ετών και το ανοιχτό Open Kalavryta 1821, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με πιόνια ειδικής συλλεκτικής έκδοσης αφιερωμένη στο 1821.

Να σημειωθεί πως η κατηγορία Barrage είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Σαρήπαπα και το Open Kalavryta 1821 στον Ruben van de Bilt, Που αμφότεροι έφυγαν προσφάτως πρόωρα από την ζωή, ενώ προσέφεραν στο Stratego με το ήθος και την σπουδαία συμβολή τους.

Παράλληλα θα διεξαχθεί πλούσιο Πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι ελεύθερο και δωρεάν για το κοινό. Την Πέμπτη στην πλατεία των Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης των αγώνων. Θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού και μέλη του Χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων και θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Βάγγαλη και Δημήτρης Σαρρής.

Η Τελετή Έναρξης θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το δυναμικό συγκρότημα TRIX (Βασιλική Σίδερη, Γιώργος Μαλαμής και Pedro Mendes), που κινείται στους χώρους της Έντεχνου-Rock, Swing και Bossa nova.

Την Παρασκευή το κοινό θα παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Επιτροπή Ελλάδα 2021: «by the light of thin eyes» 200 Years of Greece, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου ο ταλαντούχος καλλιτέχνης θεάτρου σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα παρουσιάσει την παράσταση «Καρατζάς: Η Μάχη στη Γηροκομίτισσα» και στην συνέχεια μετά το Επίσημο Δείπνο των αγώνων στο εστιατόριο «Αυλή», θα ακολουθήσει party στο bar «EVENT».

.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα της διοργάνωσης, μετά το πέρας των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης με τις απονομές στους νικητές.

Όλες τις ημέρες των αγώνων, θα λειτουργεί ανοιχτή και δωρεάν έκθεση για το κοινό με θέμα Αθλήματα Νόησης και Stratego. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν αθλήματα νόησης κλασσικά και καινούργια ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις Stratego, καθώς και Stratego μεγάλων διαστάσεων για διασκεδαστικό παιχνίδι. Κάθε μέρα στον χώρο, θα πραγματοποιούνται μικρά τουρνουά για τους επισκέπτες και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το Stratego.

Την διοργάνωση υποστηρίζουν θερμά το κατάστημα παιχνιδιών eFantasy, οι εκδόσεις Ψυχογιός και η Zito!, το café Poolevard, το Abelos café&more, το café-bar Event, η ταβέρνα Κελάρι, η Leonil Hellas, το café το Νέον, και το φωτοτυπικό κέντρο copy25.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Πάτρας, το Ionian TV, ο Wave97.4, το Καλάβρυτα News και η Ώρα των Καλαβρύτων, ο dytikosaxonas.gr, το tetartopress.gr, η Πελοπόννησηος και το pelop.gr, το Kalavryta Press, το SpoudaZo.gr, το Giornalista.gr, το Tempo24.gr, το kirix.gr, η VPRESS και τα DytikaNea.gr.

Ψυχή της διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος που μίλησε στο sportin.gr για τη διοργάνωση:

"Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά και περιμένουμε να πραγματοποιηθεί μία αξιόλογη και ολοκληρωμένη διοργάνωση σε αθλητικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική χρονιά, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, και οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε πληθώρα νέων προβλημάτων, όπως και κάναμε με επιτυχία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την συνεργασία και την προσφορά όλων των συντελεστών και των φορέων που υποστηρίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, με πρώτο τον Δήμο Καλαβρύτων. 

Περιμένουμε τον κόσμο να παρευρεθεί  στις ανοικτές πολιτιστικές εκδηλώσεις, να περιπλανηθεί στην ανοικτή έκθεση των Αθλημάτων Νόησης και Stratego, και να γνωρίσει από κοντά τους καλύτερους παίκτες Stratego, όπως τον Pim Niemeijer, τον Tim Slagboom και τον Anjo Travaille, που τιμούν με την παρουσία τους, την διοργάνωση".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech