Η Πάτρα και η Παναχαϊκή...

Κυριακή, Φεβρουάριος 2, 2020 - 10:52πμ

Το σημερινό (σ.σ. της Παρασκευής) παιγνίδι, το προηγούμενο αλλά και τα επόμενα δεν νομίζω, ότι έχουν κάποια αξία. Απλά, πότε με προσωρινά χαμόγελα, πότε με γκρίνια, πότε με ειρωνεία, πότε με οργή και θυμό κ.λπ. κ.λπ., θα σπρώχνουμε το χρόνο μέχρι το καλοκαίρι.

Πιστεύω, ότι, μετά από δεκαετίες κατηφορικής πορείας, απαξίωσης, μαρασμού και – δυστυχώς - εξευτελισμού (κάποιες φορές), είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια καταγραφή, συσπείρωση και οργάνωση αυτών που (στην Πάτρα αλλά και εκτός Πατρών) ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή, την αγαπάνε και έχουν την διάθεση να βοηθήσουν (ενωτικά και συγκροτημένα,  ο καθένας ανάλογα με την δύναμή του), ώστε η Παναχαϊκή να παραμείνει, ως ένα σημαντικό αθλητικό, ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό στοιχείο για την πόλη, στην οποία έχει προσφέρει πολλά αλλά και – υπό προϋποθέσεις - έχει την δυνατότητα να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Αν μη τι άλλο, είναι μια υποχρέωση, σε αυτούς τους πολύ σπουδαίους συμπολίτες που ΄΄έφυγαν΄΄ και – από διαφορετικά πόστα ο καθένας τους - άφησαν βαριά κληρονομιά στην Αγυιά και στην πόλη γενικότερα (και δεν είναι λίγοι). Κανείς δεν είναι  υποχρεωμένος να βοηθήσει. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτε. Και η άρνηση είναι σεβαστή, όπως και ο αντίλογος.

Όμως, όλοι, από τον πρώτο πολίτη της πόλης, τους φορείς, τους ασχολούμενους με τα κοινά, τους προβεβλημένους (ιδίως στον αθλητικό τομέα), τους ανθρώπους που τις τελευταίες δεκαετίες είχαν, με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεση σχέση με την Παναχαϊκή οικογένεια (είναι πολλοί αυτοί που με διαφόρους τρόπους ωφελήθηκαν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο και πολλοί αυτοί που ΄΄ξεχνούν΄΄) κ.λπ. κ.λπ., έχουν την ΄΄υποχρέωση΄΄ να τοποθετηθούν.

Να πάρουν θέση. Θεωρούν, ότι η Παναχαϊκή είναι τα παραπάνω, οπότε χρειάζεται το ενδιαφέρον, την αγάπη, την βοήθεια και την προστασία της πόλης ή (παρά τα 129 χρόνια ιστορίας), απλά και μόνο, πρόκειται για μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία και όχι κάτι περισσότερο. Η πόλη πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Τουλάχιστον, δεν πρέπει να το αγνοήσει. Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο, τι σημαίνει για την Πάτρα η Παναχαϊκή. Η Παναχαϊκή εκφράζει την Πάτρα ή – απλά και μόνο -  1.500 Πατρινούς ;

Όλα τα υπόλοιπα, για σοβαρούς ή μη επενδυτές, για αρρωστημένη κατάσταση στο ποδόσφαιρο, για κατάπτωση κ.λπ. κ.λπ., βεβαίως και έχουν την σπουδαιότητά τους και αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, αλλά νομίζω, ότι δεν αναιρούν την παραπάνω ανάγκη.

Επίσης, παρότι, ως κοινωνία, έχουμε και άλλα -  πολλά και σοβαρά -  προβλήματα (κανείς δεν τα παραβλέπει, ούτε τα υποτιμά – όλους μας αγγίζουν), νομίζω ότι - και στο θέμα αυτό και χωρίς να χάνεται το μέτρο ακόμα και λαμβάνοντας, βεβαίως, υπόψη ότι ο αθλητισμός στην Πάτρα δεν είναι μόνο η Παναχαϊκή – αξίζει τον κόπο να υπάρξουν, παρατηρήσεις, απαντήσεις και προτάσεις και, αν προκύψει ως αποτέλεσμα, να γίνει κάποια αρχή για κάτι διαφορετικό. Μπορεί, όμως, να έχω και λάθος εκτίμηση. Θα δείξει. Αυτά σαν κάποιες πρώτες πρόχειρες σκέψεις.

Υποστήριξη: SilkTech