Η Μπαρτσελόνα άφησε τον Ερτέλ στην Κωνσταντινούπολη γιατί... μιλούσε με την Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη, Δεκέμβριος 24, 2020 - 3:32μμ

Έρευνα ξεκίνησε η Ένωση παικτών Euroleague (ELPA) με αφορμή την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην αφήσει τον Τομά Ερτέλ να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη μετά την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές.

Οι Καταλανοί ήταν έξω φρενών με τον Γάλλο όταν έμαθαν ότι δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά με τη Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν μάλιστα και σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Οι «μπλαουγκράνα» δεν θέλουν να πληρώσουν buy-out στον Ερτέλ και στη συνέχεια εκείνος να καταλήξει στους αντιπάλους του.

Θέση για τη συγκεκριμένη κίνηση πήραν τόσο ο Μάικ Τζέιμς όσο και ο Κέβιν Σεραφέν.

Ο Μάικ Τζέιμς έγραψε στο twitter: «δεν σε θέλουμε στην ομάδα και θέλουμε να φύγεις, αλλά μπορείς να πας μόνο εκεί που σου λέμε... Δεν είναι δικτατορία. Αν δεν με θες, άσε με να φύγω και θα αποφασίσω εγώ τι είναι καλύτερο για την οικογένειά μου» ενώ από την πλευρά του ο Σεραφέν έγραψε: «Λοιπόν, άλλαξε τον τρόπο που τους βλέπεις. Δεν εκπλήσσομαι με ό,τι έγινε».

Τοποθετήθηκε επισήμως η Μπαρτσελόνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μπαρτσελόνα σχετικά με το θέμα του Τομά Ερτέλ, δίνοντας εξηγήσεις ως προς τον λόγο που δεν επετράπη στον Γάλλο γκαρντ να συνταξιδέψει αεροπορικώς με την αποστολή των «μπλαουγκράνα» κατά την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη, μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές.

Οι Καταλανοί ισχυρίζονται πως ο Ερτέλ δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, αλλά η ομάδα έκανε δεκτό το αίτημα του Ερτέλ και του ατζέντη του να ταξιδέψει ο παίκτης μαζί τους στην Τουρκία για να λύσει το επαγγελματικό μέλλον του.

Την ίδια ημέρα, όμως, την Τρίτη το μεσημέρι δηλαδή (22/12) ο σύλλογος και ο εκπρόσωπος του παίκτη διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και τότε η Μπαρτσελόνα αποφάσισε ότι ο παίκτης δεν θα επιστρέψει με την ομάδα. Όπως τονίζει η Μπαρτσελόνα «ο παίκτης δεν παραμελήθηκε σε καμία περίπτωση και του δόθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις - ξενοδοχείο για τη νύχτα, κανονικό εισιτήριο πτήσης και όλα τα σχετικά έγγραφα - για να μπορέσει να ταξιδέψει και να επιστρέψει στη Βαρκελώνη την επόμενη ημέρα».

Η Μπατσελόνα καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της: «Ο σύλλογος θα ήθελε να ανακοινώσει ότι ο Τομά Ερτέλ ανήκει ακόμη στην Μπαρτσελόνα, ενώ περιμένει να μπορέσει να λύσει το μέλλον του τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μπαρτσελόνα δυσαρεστήθηκε όταν έμαθε πως ο Τομά Ερτέλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης αντί της Φενερμπαχτσέ όπως γνώριζε.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα αναφέρεται:

«1. Την Κυριακή, την ημέρα που η ομάδα αντιμετώπισε την Μπανταλόνα, η ομάδα και ο παίκτης αποφάσισαν από κοινού ότι δεν θα έπρεπε να παίξει για να αποφύγει πιθανό τραυματισμό, ενόψει μιας επικείμενης συμφωνίας για λήξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

2. Τη Δευτέρα, η ομάδα επέτρεψε στον παίκτη, ο οποίος δεν κλήθηκε για τον αγώνα εναντίον της Εφές, να ταξιδέψει με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να λύσει το επαγγελματικό του μέλλον, όπως ζήτησε αυτός και ο εκπρόσωπός του.

3. Την Τρίτη, ο παίκτης ζήτησε την άδεια του συλλόγου να δουλέψει μαζί με την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και να είναι σε θέση να επιλύσει το επαγγελματικό του μέλλον.

4. Την Τρίτη το μεσημέρι, ο σύλλογος και ο εκπρόσωπος του παίκτη διακόπτουν τις διαπραγματεύσεις και συμφωνούν να συνεχίσουν να μιλούν. Δεδομένης της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την ακύρωση των διαπραγματεύσεων και ότι δεν ήταν υπό την πειθαρχία της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα, αποφασίστηκε ότι ο παίκτης δεν θα επιστρέψει με την ομάδα. Ο παίκτης δεν παραμελήθηκε σε καμία περίπτωση και του δόθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις - ξενοδοχείο για τη νύχτα, κανονικό εισιτήριο πτήσης και όλα τα σχετικά έγγραφα - για να μπορέσει να ταξιδέψει και να επιστρέψει στη Βαρκελώνη την επόμενη μέρα.

5. Τέλος, ο σύλλογος θα ήθελε να ανακοινώσει ότι ο Τομά Ερτέλ ανήκει ακόμη στην Μπαρτσελόνα, ενώ περιμένει να μπορέσει να λύσει το μέλλον του τις επόμενες ημέρες».

Υποστήριξη: SilkTech