Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα να διοργανώσει το Προολυμπιακό Τουρνουά του 2024: Τα τρία υποψήφια γήπεδα

Κυριακή, Οκτώβριος 1, 2023 - 9:00πμ
Αυτά είναι τα τρία υποψήφια γήπεδα

Η πρόθεση της ΕΟΚ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας να διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσίαση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ήταν δεδομένη. Κάπως έτσι, η ομοσπονδία κατέθεσε και επίσημα αίτημα στη FIBA για την διεξαγωγή ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.
Την προσεχή εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, αναμένεται να αναλύσει ενδελεχώς το πλάνο που έχει καταρτιστεί για το Προολυμπιακό. Θυμίζουμε ότι τα τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου, ενώ το κόστος για τη διεξαγωγή τους ανέρχεται αρχικά στα 2.3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί φτάνει μέχρι τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ θα γνωστοποιήσει το σχέδιό του αναφορικά με το πώς θα καταφέρει η χώρα μας να πείσει τη FIBA, ούτως ώστε να έρθει το Προολυμπιακό στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εγχείρημα πολύ σημαντικό και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά της Ομοσπονδίας.

Τα τρία επικρατέστερα γήπεδα για τη φιλοξενία του Προολυμπιακού, αν και εφόσον αυτή δοθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη χώρα μας, είναι κατά σειρά το ΣΕΦ, τα Άνω Λιόσια και το ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι πιο δύσκολο να επιλεγεί, αν και συχνά λειτουργεί ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση σε αυτό από τους πράσινους, που το απέκτησαν για τα επόμενα 49 χρόνια.

Οι 24 ομάδες που θα παίξουν στα τέσσερα τουρνουά είχαν γίνει γνωστές με την ολοκλήρωση των ημιτελικών στο Παγκόσμιο στη Μανίλα. Η Σλοβενία και η Λετονία ήταν οι τελευταίες που μπήκαν στο γκρουπ. Εκεί βρίσκονταν ήδη εκτός της Ελλάδας και οι Ιταλία, Λιθουανία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Φινλανδία, Αίγυπτος, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πόρτο Ρίκο (όλες από το Παγκόσμιο Κύπελλο) συν τις πέντε νικήτριες των ισάριθμων τουρνουά πρόκρισης που έγιναν φέτος το καλοκαίρι: Πολωνία, Κροατία, Καμερούν, Μπαχάμες και Μπαχρέιν.

Υποστήριξη: SilkTech