Η ανάδειξη των αξιών του Ολυμπισμού

Κυριακή, Μάιος 31, 2020 - 5:30μμ

Σε μια ατμόσφαιρα με Ολυμπιακή Αύρα έγινε η αναμενόμενη προγραμματισθείσα συνάντηση του Προέδρου της Εταιρίας του «Παγκόσμιου Πάρκου των Ολυμπιονικών Ολύμπια» κου. Κωνσταντίνου Δημήτριου και του Προέδρου του Ομίλου και Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» καθηγητή,  κου. Μαλλιά Θεόδωρου, παρουσία του Προέδρου της Ένωσης των ΚΟΙΝ.Σ.ΑΛ.ΟΙΚ. Δυτικής Ελλάδος,  καθηγητή κου.Γεωργίου Λουκά.

Η υλοποίηση της ιδέας της δημιουργία ενός σύγχρονου Διεθνούς Πάρκου Ολυμπιονικών θα κινητοποιήσει τις παγκόσμιες δυνάμεις του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού για την ανάδειξη της πνευματικής ταυτότητας της σύγχρονης Ολυμπίας και την προβολή των Ολυμπιακών ιδεωδών, δράσεις και στόχοι που προβάλλονται και καλλιεργούνται και από τον Όμιλο και Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Ο κος.Κωνσταντίνου Δημήτρης, ένας πραγματικός λάτρης του Ολυμπισμού  καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες  για την δημιουργία του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, με την ευγενή φιλοδοξία να συγκεράσει το παρελθόν με το παρόν των Ολυμπιακών Αγώνων σ’ ένα τοπίο κάλλους, γαλήνης κι αναψυχής και βεβαίως ένας τόπος σύγχρονης Ολυμπιακής ιστορίας.

Ο κος.Μαλλιάς Θεόδωρος, με την συμμετοχή των καταξιωμένων Διεθνώς  Καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου και Ομίλου, οραματίζεται και κάνει πράξη την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά ώστε τα ιδεώδη του Ολυμπισμού για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ισότητα και «Ευγενή άμιλλα» που αναβιώνουν μέσα από τους στίχους του Ολυμπιακού ύμνου του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά να γίνουν κυψέλες και Φάρος Ολυμπιακής Αγωγής και Παιδείας για τις Νεολαίες όλου του Κόσμου και τις γενεές που έπονται. 

Ως επόμενο η συνεργασία των ανδρών αυτών με κοινά οράματα και  ρομαντική καταβολή , ήταν αναπόφευκτη και συμφώνησαν να ανταποκριθούν στο Παγκόσμιο αυτό κάλεσμα για την προώθηση ενός διεθνούς διαλόγου με σκοπό  την ευαισθητοποίηση και ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και ιδεωδών, με την αλληλεγγύη και συμμετοχή όλων των χωρών  της Γης.

Η φερεγγυότητα της  Αναπτυξιακής Σύμπραξης των 12 θεσμικών φορέων υπο την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου- Δήμος Ολυμπίας-Πανεπιστήμιο Πάτρας-Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Επιμελητήρια και σημαντικοί φορείς καθιστά το τολμηρό εγχείρημα ελπιδοφόρο για τον Πολιτισμό της χώρας μας.

Ο Όμιλος και Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» αφιέρωσε το γνωστό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στο Πρόεδρο του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, Ολύμπια κο.Κωνσταντίνου Δημήτρη τιμής ένεκεν για την προσφορά του στον Ολυμπισμό και ευχόμενοι την ευόδωση των σημαντικών του στόχων.   

Υποστήριξη: SilkTech