Η 5η μέρα στο Αυστραλιανό Open

Παρασκευή, Ιανουάριος 24, 2020 - 10:44μμ

Australian Open Day5 με μία ιστορική πρόκριση κι έναν αποκλεισμό:

* Μία αγωνιστική ημέρα που τα μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας ρίχτηκαν στη μάχη για μία θέση στους "16" της διοργάνωσης και μάλιστα στο ίδιο court, στη Margaret Arena. Την αρχή έκανε η Μαρία Σάκκαρη που με 2-0 σετ επιβλήθηκε της αντιπάλου της Μάντισον Κις και έκανε την υπέρβαση που τόσο ήθελε και χρειαζόταν! Πέρασε για πρώτη φορά στους "16" Grand Slam διοργάνωσης και δήλωσε πως μπορεί να πάρει τον τίτλο! Για να κάνει ένα βήμα ακόμα προς αυτό θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή τη Νο7 Πέτρα Κβίτοβα. Με την Τσέχα έχουν αναμετρηθεί 3 φορές και η Μαρία έχει το πάνω χέρι με 2-1 νίκες (και οι 2 στις τελευταίες 2 αναμετρήσεις τους). Καλή επιτυχία, λοιπόν!

* Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, δεν κατάφερε να διπλασιάσει την Ελληνική χαρά αφού ηττήθηκε χωρίς να πάρει καν σετ απο τον Μίλος Ράονιτς. Ο Καναδός δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο σερβίς του, χρειάστηκε από ένα μπρέικ σε 1ο και 2ο σετ και ένα τάι μπρέικ στο 3ο για να πάρει τη νίκη. Επίσης, μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο35 του κόσμου αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιων τραυματισμών του. Είχε βρεθεί πριν 3 χρόνια στο Νο3, δείγμα πως αποτελεί έναν σπουδαίο τενίστα και αντίπαλο. Το γεγονός αυτό το γνωρίζει ο Στέφανος που στις δηλώσεις του μετά το ματς δεν φάνηκε προβληματισμένος και υποστήριξε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Σίγουρα δεν είναι θετικός ένας αποκλεισμός τόσο πρόωρα στο πρώτο Grand Slam του 2020 αλλά η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα όπως και η καριέρα του!

* Μετά από 4 ώρες, 5 σετ, ένα Σούπερ Τάι Μπρέικ και έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Ρότζερ Φέντερερ υπέταξε τον Τζον Μίλμαν στην τελευταία και άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας!!! Από το 8-4 του τάι μπρέικ στο 10-8 !!!!! Δεν αρκεί μία παράγραφός για αυτό που είδαμε, θέλει ολόκληρο άρθρο!!!

* Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως αναμενόταν, δεν συνάντησε κάνενα πρόβλημα ενάντια στον Νισιόκα (3-0 σετ) και στον επόμενο γύρο θα έχει το πρώτο δυνατό τεστ απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν που κέρδισε κι αυτός στα 3 σετ τον Λάγιοβιτς.

* Στη μία από τις δύο αναμετρήσεις της ημέρας που κρίθηκαν στα 5 σετ ο Μάριν Τσίλιτς επικράτησε του Μπαουτίστα Αγκούτ και θα βρεί τον Ράονιτς στο δρόμο του στο ματς των Big Server!

* O Φάμπιο Φονίνι λύγισε στα 3 σετ τον Pella και θα διασταυρώσει... ρακέτες με τον Σάντγκρεν που κέρδισε με τον ίδιο τρόπο τη μάχη των Αμερικανών με τον Σάμ Κουέρι.

* Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας περιλαβάνει τις αναμετρήσεις του Ναδάλ με τον Καρένο Μπούστα και του Τιμ με τον Φριτζ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα ενώ 1 ώρα νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει το Μονφίς-Γκούλμπις. Στις 10 Σβέρεφ-Βερντάσκο και Κύργιος-Χατσάνοφ με τον Μεντβένετ να παίζει τελευταίος στις 12 με τον Πόπιριν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 
Υποστήριξη: SilkTech